Esteu aquí

La Biblioteca us proposa un ampli ventall de lectures per mantenir la fortalesa emocional

Una selecció de llibres per gestionar la tensió emocional

divendres, 22 maig, 2020 - 12:00

La Biblioteca Antonio Martín no és aliena a la complexitat del moment que estem vivint, amb repercussions sobre la salut física i psicològica. Les consultes a professionals de la sanitat i farmacèutics sobre com gestionar el dol, les dificultats per dormir i el control de l'estrès han experimentat un increment considerable. 

Hi han molts factors que es retroalimenten en situacions de tensió emocional com la que està travessant la nostra societat. Veïnat, amics i amigues, familiars... Gairebé tothom està intranquil, no sap què passarà demà o com ho afrontarà. Això genera incertesa, vulnerabilitat, neguit, ansietat... i, en definitiva, por. La por a la malaltia, a perdre la feina, a la carència econòmica, a descuidar les relacions personals... Tots aquests sentiments, sensacions i emocions es tradueixen en estats físics de nerviosisme, irritabilitat, insomni, i fins i tot, agorafòbia.

Us proposem algunes lectures dividides per temes que volen ser una font de coneixement, d'utilitat i d'entreteniment. Totes elles estan disponibles a la plataforma virtual de préstec de llibres electrònics eBiblio.

Llibres que tracten sobre com vèncer la por o com afrontar la pèrdua

Què és i com vèncer la por i l'ansietat provocades per la incertesa de situacions noves, desconegudes o que escapen al nostre control? Per trobar respostes a aquestes preguntes, us recomanem les següents lectures: 

Com gestionar els intensos sentiments que provoquen la pèrdua i el dol:

Lectures per a iniciar-se en tècniques de relaxació i per a dormir millor

Mètodes de relaxació que ens ajuda a encarar amb serenor el present i el futur:

Ajudes per lluitar contra l'insomni i dormir millor:

Eines per a reinvertar-se a nivell professional

Tips per reorientar o replantejar-se la vida professional:

Aquestes recomanacions representen només un tast del que ofereix la plataforma. És possible trobar molts més recursos sobre cada tema delimitant la cerca per matèria, per títol, per autor, editorial, data de publicació o ISBN. Una lectura sempre porta a una altra i, sovint, a trobar petites joies que ens estaven esperant en el moment més adient a la situació personal de cadascú.

En aquesta línea, la Biblioteca Antonio Martín fa 9 anys que promou El club de lectura Zen Lletres, que aplega un nombrós grup de persones que llegeixen i es troben per comentar llibres de literatura d'autoconeixement de diferents disciplines (psicologia, ètica, ciència, filosofia...). 

L'adreça electrònica b.prat.am@diba.cat continua disponible per a tothom que vulgui contactar amb nosaltres per qualsevol consulta sobre lectures, informació sobre aquest club de lectura, o qualsevol altra qüestió. 

I no oblideu que, després de la tempesta, sempre arriba la calma. Cuideu-vos molt.  Al Prat ens cuidem!

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 4 agost, 2022 - 10:00

L'Illa de la lectura: 25 nenes i nens compartint aventures i complicitats

La Sala Infantil de la Biblioteca Antonio Martín forma infants lectors amb...
Casal d'estiu de natació a la piscina del CEM Fondo d'en Peixo

dilluns, 1 agost, 2022 - 10:45

Uns 3.600 infants i joves han participat als casals i activitats d’estiu al Prat durant el mes de juliol

Durant tot l’agost, es continuaran fent casals i campus nàutics (per aprendre...
Festa_Major

divendres, 29 juliol, 2022 - 10:45

Ens preparem per a la Festa Major 2022!

Al setembre ens espera una Festa Major amb un dia més i que es desenvoluparà...