Esteu aquí

La Biblioteca posa en marxa un nou club de lectura sobre dones i literatura amb gran èxit de convocatòria

Arrenca el nou club de lectura “En femení: la veu i la paraula”

Media Root

dilluns, 21 gener, 2019 - 23:30

El passat dimecres 16 de gener es va iniciar el nou club de lectura "En femení: la veu i la paraula", amb una sessió de presentació a la qual van assistir 23 persones. Aquest nou club se suma al gran nombre de clubs de lectura que es realitzen en aquests moments al Prat de Llobregat, un total de 18. L'organitzen conjuntament la Biblioteca Antonio Martín i el Programa d'Igualtat de l'Ajuntament del Prat de Llobregat.

A la presentació, Nemesia Córdoba (professora de llengua i literatura a l'IES Baldiri Guilera, i persona que moderarà aquest espai), va explicar que la proposta consisteix en donar a conèixer, a partir de la lectura prèvia d’obres literàries, el paper de la dona a la història i a l'actualitat per a desenvolupar a posteriori amb les persones assistents al club un espai de reflexió sobre temes diversos que les afecten: la igualtat, els seus drets, l'anàlisi de l'evolució del seu paper en la família, a la societat i a la cultura. Es compartiran, doncs, experiències pròpies i reflexions literàries i socials. En paraules de Nemesia, i parafrasejant la Virgínia Woolf, aquest espai vol ser "una habitación propia", un espai de llibertat d'expressió i de creació compartida.  

Un cop la moderadora va acabar la seva presentació, les diferents assistents es van anar presentant i van explicar les seves motivacions per participar. Només dues de les persones assistents han participat anteriorment en algun club de lectura. De les intervencions es desprenen moltes ganes i il·lusió de començar a trobar-se i participar en aquest nou espai.

La propera sessió es realitzarà el 20 de febrer a les 18.30 h i es comentarà el llibre El conte de la serventa, de Margaret Atwood (novel·la que les participants van recollir en acabar l'acte de presentació). Aquell mateix dia es repartirà la propera lectura, la novel·la gràfica Persépolis, de Marjane Satrapi.

Si esteu interessats/des en participar us podeu inscriure  als taulells de la Biblioteca o a b.prat.am@diba.cat

Compartir

Noticies relacionades

Activitats d'estiu al Prat

dilluns, 27 juny, 2022 - 10:45

Prop de 3.200 infants i joves participen en activitats d’estiu al Prat

En total, s’ofereixen 40 activitats d’estiu diferents, tant esportives com...

dilluns, 27 juny, 2022 - 10:00

El grup del Tomb pel barri s'embarca en un projecte de ciència ciutadana

El grup fa mesos que treballa en un procés de ciència ciutadana que culmina...

dilluns, 27 juny, 2022 - 10:00

L'Escola d'Arts en Viu tanca el curs amb més de 30 espectacles i concerts

Les activitats finals van començar el dissabte 11 amb l'espectacle de...