Esteu aquí

La Biblioteca Antonio Martín participa en el projecte de ciència ciutadana "Llegim el riu", a l’entorn del riu Llobregat

El coneixement del riu per part de la ciutadania com a fórmula per la seva protecció

Lllegim el riu

dijous, 29 setembre, 2022 - 10:00

"Llegim el Riu" forma part d’una bateria d’iniciatives de participació ciutadana amb l’objectiu de conèixer de la qualitat de l’aigua dels trams de riu en diferents localitats. Conèixer el funcionament del riu com a ecosistema i avaluar la qualitat ambiental s’articulen en el projecte mitjançant tres punts claus:

  • Observació i estudi de l’ecosistema fluvial.
  • Diagnosi de la qualitat de l’aigua amb la recollida de paràmetres sobre l’estat hidrològic i ecològic.
  • Generació de dades per poder investigar i arribar a conclusions que contribueixin a millorar la gestió i conservació dels rius i afluents.

 

Diferents agents i administracions implicats en la gestió i conservació del patrimoni fluvial d’aquests entorns

Aquest projecte inclou la col·laboració entre la Gerència de Serveis de Medi Ambient, la Gerència de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, el Grup de Recerca Freshwater Ecology, Hydrology and Management (FEHMlab) del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la Universitat de Barcelona i els municipis adscrits. Entre els municipis cal destacar la participació del Prat de Llobregat, des de l’Àrea d’Acció Ambiental i Energia, i l’Àrea d’Educació i Cultura del seu ajuntament.

 

Un projecte obert a tothom

Un dels reptes és afavorir la participació ciutadana quant a prendre decisions per reduir la contaminació, eliminar espècies invasores o recuperar la biodiversitat, entre d’altres. 

L’activitat suposa una oportunitat engrescadora per a totes les persones interessades a conèixer el riu. Públic en general i famílies en particular trobaran l’experiència estimulant. Cal inscripció prèvia i els menors de 14 anys han de venir acompanyats.

La presentació del projecte tindrà lloc el dia 19 d’octubre de 2022 a les 18 h a la Biblioteca Antonio Martín. El dia de la sessió es decidirà la data per fer la sortida al riu.

 

Els rius i fons bibliogràfic específic

Cal destacar que la Biblioteca compta amb un Fons de Deltes especial, estable i amb constants noves adquisicions de documents. El fons inclou documents sobre rius, concretament el riu Llobregat, deltes, l’ecosistema i la sostenibilitat. La vinculació que té el Prat de Llobregat amb el Delta fa imprescindible mantenir una col·lecció pròpia sobre temàtica fluvial.

 

Serveis actius de la Biblioteca   

El servei de préstec EBiblio continua actiu, oferint llibres, revistes i pel·lícules en format electrònic, així com la consulta del fons bibliogràfic al catàleg col·lectiu Aladí i  al catàleg AtΣna.

Es mantenen obertes les vies de comunicació a través del correu de la biblioteca b.prat.am@diba.cat, al telèfon 933 705 152 i de les xarxes socials, Facebook i Instagram i al web de la biblioteca.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 7 desembre, 2022 - 09:15

La comunitat d'energia de la ciutat dona els seus primers passos

L'objectiu de la societat és oferir energia neta, social i comunitària i...

dilluns, 5 desembre, 2022 - 15:30

Gairebé 70.000 persones visiten la 49a Fira Avícola, que recupera les xifres pre-pandèmia

L’esdeveniment ha recuperat la xifra de visitants d’edicions prèvies a la...

dilluns, 5 desembre, 2022 - 10:00

El Prat ocult estrena nova web elprat.cat/elpratocult

Posem a l’abast d’un clic la història del Prat d’una manera lúdica i divertida