Esteu aquí

La Biblioteca Antonio Martín ofereix servei de préstec interbibliotecari gratuït

Es poden demanar documents a totes les biblioteques catalanes

dijous, 13 maig, 2021 - 10:00

Què és el préstec interbibliotecari?

És el préstec que es realitza entre biblioteques. S'ofereix aquest servei per ampliar les opcions de recerca de títols, perquè la biblioteca sempre té un fons limitat, que creix enormement si es pot consultar i utilitzar els documents d’altres biblioteques.

Es poden sol·licitar documents de qualsevol biblioteca de tot Catalunya, de les 417 existents i dels 12 bibliobusos del nostre territori.

 

Com funciona?

Hi ha dues possibilitats de sol·licitar un document que no es troba a la Biblioteca: 

  • Demanant-lo al personal bibliotecari: el catàleg Aladí agrupa les més de 226 biblioteques i 10 bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals (XBM) de la província de Barcelona. Si consultant-lo es troba un document que no està disponible, només s'ha de sol·licitar al personal, que el farà arribar mitjançant aquest servei.
  • De forma autònoma, a través del catàleg compartit Atena: funciona des del 18 de març de 2021 i agrupa el catàleg Aladí amb el fons de les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya (SLPC) de les províncies de Girona, Lleida i Tarragona. A través d’Atena es poden consultar tots els documents de les biblioteques públiques catalanes. És possible sol·licitar fins a dues peticions simultànies de documents en línia.

Per tant, aquest servei permet demanar i retornar documents a qualsevol biblioteca o bibliobús de la XBM o de la SLPC de forma gratuïta.

La recollida i el transport dels documents entre biblioteques es realitza diàriament entre biblioteques de la XBM, i dues vegades a la setmana entre les biblioteques del SLPC, essent el temps estimat de recepció dels documents de 10 dies.

Quins documents es poden sol·licitar?

Tots els documents que formen la col·lecció de les biblioteques públiques i bibliobusos es poden demanar, a excepció dels materials que les biblioteques decideixen excloure atenent a les seves característiques especials (fons antics, fons de col·lecció local, fons molt consultat, etc.).

Els fons de les biblioteques públiques es caracteritzen per tractar tots els temes del coneixement humà en un nivell divulgatiu, incorporant diversos tipus de materials (llibres per adults, joves i infants, CD i DVD), a excepció de fons especials d’especial interès.

Amb el carnet de la Biblioteca es pot accedir a tot el fons documental disponible de la xarxa de biblioteques i bibliobusos públics de Catalunya.

 

 

 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 22 juny, 2021 - 14:30

Activitats per commemorar el Dia per l’Alliberament LGTBI

Se celebrarà com cada any, el 28 de juny.
Imatge del concurs d'Instagram 2021 Viu l'Estiu al Prat

dilluns, 21 juny, 2021 - 14:00

Arriba l'estiu i torna el concurs d'Instagram Viu l'estiu al Prat

Etiquetant al Centre Cívic Jardins de la Pau i #viulestiualprat les...
RODATGE AL MEU RITME 2021_2

divendres, 18 juny, 2021 - 12:15

Prop de 200 alumnes i joves músics del Prat participen al nou videoclip de #almeuritme, presentat per La Capsa], El Petit de Cal Eril i L’Escola d’Arts en Viu

A l’entorn del Dia Mundial de la Música (21 de juny), s’ha presentat el 17 de...