Esteu aquí

Joves i adults aprenen un ofici treballant

El 17 de desembre es van cloure els projectes d'Escola Taller Sagnier i Taller d'Ocupació, programes, promoguts per l'Ajuntament i cofinançats per la Generalitat i el Fons Social Europeu.

divendres, 1 febrer, 2002 - 01:00

El programa de Taller d'Ocupació s'ha dut a terme per primera vegada al Prat l'any 2001 i ha estat destinat a persones aturades majors de 45 anys o a majors de 25 anys que feia més d'un any que no trobaven feina. Les especialitats que s'han impartit han estat: soldador d'estructures metàl·liques lleugeres i auxiliar d'ajut a domicili, combinades amb la formació a l'Escola d'Adults i la recerca de feina un cop acabat el programa.
El taller de soldador ha compartit espai amb l'Escola Taller, a l'edifici de l'antic escorxador municipal. Al taller de soldador s'hi han format 15 homes, el 80% dels quals majors de 45 anys. Han fet diverses obres d'utilitat pública: la tanca del pati del CEIP Bernat Metge; un gran empostissat que l'Ajuntament utilitza per a d'escenaris al carrer, i diversos treballs de serralleria. La meitat dels participants han anat marxant a mesura que trobaven feina, la resta es troben en recerca; en aquest cas estan comptant amb el suport del Centre de Promoció Econòmica de l'Ajuntament.

Inserció laboral alta
El programa d'Escola Taller Sagnier s'ha desenvolupat al llarg de dos anys (1999-2001), amb l'objectiu de qualificar professionalment 24 joves aturats, de 16 a 24 anys, en tancaments metàl·lics, construcció i manteniment d'installacions. Aquests joves reben formació bàsica a l'Escola d'Adults (alumnes sense graduat escolar), i formació complementària (seguretat i higiene en el treball i formació laboral). Han passat per l'escola taller un total de 47 alumnes.
L'objectiu del projecte de l'Escola Taller Sagnier ha estat l'ampliació i reforma del pavelló poliesportiu del CEM Sagnier quant a revestiments i instal·lacions, així com l'ampliació d'alguns serveis. Un element innovador de tecnologia ha estat l'aprofitament d'energia solar per a la producció d'aigua calenta sanitària. Els alumnes treballadors han dut a terme diverses feines de reforma i millora en espais públics, amb el suport i la col·laboració del Servei Tècnic Municipal i la Brigada d'Obres i Serveis. Cal assenyalar que en el moment de la finalització del programa, l'Escola Taller Sagnier ha assolit un bon nivell d'inserció laboral dels alumnes (el 80%), generalment com a peons de construcció o operaris industrials.

Oportunitat per a les dones
En una de les especialitats del taller, la d'auxiliar d'ajut a domicili, professió coneguda com a treballadora familiar, s'hi han format 9 dones, que han alternat formació teòrica i pràctiques formatives a diverses entitats públiques i empreses de la ciutat. El 80% de les participants són majors de 45 anys i totes han trobat feina en el sector.

P. MARTÍN - M. SANTIAGO

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 27 maig, 2020 - 15:30

L’Ajuntament del Prat avança les principals línies del Pla de mesures de xoc i de reactivació econòmica davant de la crisi de la Covid-19

L’Ajuntament treballa des de fa setmanes els continguts d’aquest pla de xoc...
mercadet sant cosme .jpg

dimecres, 27 maig, 2020 - 13:30

El Mercadet setmanal de Sant Cosme reobre amb la meitat de les parades

El Mercadet setmanal reobre parcialment, adequat amb mesures de seguretat....

dimecres, 27 maig, 2020 - 08:30

Setmana sense fum, et podem ajudar

Sota el lema ‘Desconnecta’t de la cigarreta, endolla’t a la vida’, enguany la...