Esteu aquí

Joan Salvat Papasseit, uns jardins imaginats entre tots i totes

Les obres de romodelació d'aquest espai públic començaran a la tardor

Presentació dels resultats del procés participatiu, als mateixos jardins de Joan Salvat Papasseit.

dimecres, 2 maig, 2018 - 09:15

El mes de març de l’any passat, l’Ajuntament va posar en marxa un procés participatiu per entomar la remodelació dels jardins de Joan Salvat Papasseit, convidant a veïns, veïnes, entitats, persones usuàries d’equipaments i comerciants de la zona, les persones membres de la taula d’accessibilitat i usuàries dels jardins, a definir-los conjuntament.

Un total de 217 persones de totes les edats, a través dels punts mòbils als jardins, els grups de discussió, tallers ciutadans i reunions amb comerciants van realitzar 773 propostes que es tradueixen en uns jardins renovats, accessibles, verds i segurs, on les persones són les protagonistes.

Uns jardins per a les persones

El projecte de reforma preveu la creació d'una plataforma única amb prioritat per a vianants. Els nous jardins guanyaran més de 500 m2 respecte dels actuals. S’incorporaran més bancs, zones d’ombra i estructures per al descans i la relació. La nova plataforma de sauló es convertirà en una gran àrea polivalent on s’obrirà la possibilitat de que entitats, col·lectius i Ajuntament puguin organitzar-hi activitats.

Seran uns jardins més accessibles i segurs, sense barreres, permeables i connectats amb l’entorn. Hi haurà més punts d’il·luminació de tipologia led que milloraran l’eficiència energètica. També es renovaran les xarxes d'aigua i clavegueram. 

L'espai per a jocs infantils s'ampliaran en gairebé 200 m2, delimitat per una petita tanca. S’incorporaran diferents paviments (cautxú, gespa i sorral) i s’instal·laran nous jocs inclusius i accessibles. 

La zona la zona enjardinada creixerà en 276 m2, mantenint els arbres, però amb una nova distribució. L’estany, reconfigurat i amb 6 brolladors, es limitarà amb un petit mur lateral i zona arbustiva. La seva làmina d’aigua ampliada inclourà el vers “Dóna’m la mà que anirem per la riba”, del poeta que dóna nom als jardins.

Vegeu imatges de la presentació dels resultats del procés participatiu.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 21 setembre, 2023 - 13:30

Una Festa Major inclusiva i lliure de sexisme

Un any més, arriba una nova edició de la Festa Major. Des de l’Ajuntament es treballa amb l’objectiu de que tota la ciutadania pratenca pugui gaudir-la obertament, sense ...

dilluns, 18 setembre, 2023 - 14:30

La 20a Trobada de Dones centra la seva mirada en la síndrome de la impostora

Van participar més d’un centenar de dones de la ciutat
L'alcalde, Lluís Mijoler, i la tinent d'alcaldia de Ciutadania, Marisol Rojas, aquest dimecres amb representants de la comunitat marroquina al Prat, Sadek Maimouni, Iman L'Khchin, i Mohsin Maimouni

dimecres, 13 setembre, 2023 - 20:45

L’Ajuntament mobilitza 5.000 euros del fons d’emergències per donar suport a la població del Marroc afectada pel terratrèmol

El Fons Català de Cooperació habilita un compte per tal que la ciutadania...