Esteu aquí

Joan Salvat Papasseit, uns jardins imaginats entre tots i totes

Les obres de romodelació d'aquest espai públic començaran a la tardor

Presentació dels resultats del procés participatiu, als mateixos jardins de Joan Salvat Papasseit.

dimecres, 2 maig, 2018 - 09:15

El mes de març de l’any passat, l’Ajuntament va posar en marxa un procés participatiu per entomar la remodelació dels jardins de Joan Salvat Papasseit, convidant a veïns, veïnes, entitats, persones usuàries d’equipaments i comerciants de la zona, les persones membres de la taula d’accessibilitat i usuàries dels jardins, a definir-los conjuntament.

Un total de 217 persones de totes les edats, a través dels punts mòbils als jardins, els grups de discussió, tallers ciutadans i reunions amb comerciants van realitzar 773 propostes que es tradueixen en uns jardins renovats, accessibles, verds i segurs, on les persones són les protagonistes.

Uns jardins per a les persones

El projecte de reforma preveu la creació d'una plataforma única amb prioritat per a vianants. Els nous jardins guanyaran més de 500 m2 respecte dels actuals. S’incorporaran més bancs, zones d’ombra i estructures per al descans i la relació. La nova plataforma de sauló es convertirà en una gran àrea polivalent on s’obrirà la possibilitat de que entitats, col·lectius i Ajuntament puguin organitzar-hi activitats.

Seran uns jardins més accessibles i segurs, sense barreres, permeables i connectats amb l’entorn. Hi haurà més punts d’il·luminació de tipologia led que milloraran l’eficiència energètica. També es renovaran les xarxes d'aigua i clavegueram. 

L'espai per a jocs infantils s'ampliaran en gairebé 200 m2, delimitat per una petita tanca. S’incorporaran diferents paviments (cautxú, gespa i sorral) i s’instal·laran nous jocs inclusius i accessibles. 

La zona la zona enjardinada creixerà en 276 m2, mantenint els arbres, però amb una nova distribució. L’estany, reconfigurat i amb 6 brolladors, es limitarà amb un petit mur lateral i zona arbustiva. La seva làmina d’aigua ampliada inclourà el vers “Dóna’m la mà que anirem per la riba”, del poeta que dóna nom als jardins.

Vegeu imatges de la presentació dels resultats del procés participatiu.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:30

La Fira Avícola del Prat unirà enguany la millor gastronomia de proximitat amb la defensa de la sostenibilitat social i ambiental

La Fira se celebra abans que en anys anteriors, del 2 al 4 de desembre

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:15

La 20a Mostra d’Entitats acollirà les Jornades Som Diversitat

La gran novetat d'enguany serà la posada en marxa d'un servei d'assistència...