Esteu aquí

Ja s'està executant el carril bici de Coronel Sanfeliu

Connectarà el centre de la ciutat amb el carril de l'av. de l'Onze de Setembre, que comunica amb els polígons industrials, els espais naturals i la platja

Carril bici de Coronel Sanfeliu

Tasques de creació del carril bici del c. del Coronel Sanfeliu.

dimecres, 7 juny, 2017 - 10:00

L'Ajuntament del Prat ja està construïnt el carril bici del carrer del Coronel Sanfeliu, que estarà enllestit en pocs dies. En realitat seran dos carrils, un per cada sentit de la circulació, que se situaran al costat de la mitjana central, seguint el model de la Diagonal de Barcelona.

La gran amplada de la calçada del c. del Coronel Sanfeliu permet ubicar-hi el carril bici sense fer grans obres. De fet, és habitual trobar-hi vehicles aparcats en doble filera. Per tant, el carril bici deixarà prou espai per a la circulació del trànsit motoritzat, fins i tot dels autobusos. 

Marques vials i elements físics

El carril bici estarà separat de la resta de la circulació per marques vials pintades al paviment i per elements laterals físics. Als encreuaments estarà pintat de vermell. A la rotonda del carrer de Lleida, donat que aquesta no té massa amplada, les bicicletes conviuran amb els vehicles de motor. Es crearà, però, una zona avançada per a bicicletes abans d’accedir a la rotonda, de manera que aquestes s'hi puguin incorporar per davant dels cotxes.

Dins del projecte Bicivia

La construcció del carril, pressupostada en 84.000 €, compta amb una subvenció d'aproximadament el 50% per part de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que l'inclourà en el projecte Bicivia, una gran xarxa de carrils bici que relligaran tota l'àrea metropolitana. 

Connexió amb altres carrils bici

Aquest carril, d'uns 800 metres de longitud, comunicarà el centre de la ciutat amb el carril bici de l'av. de l'Onze de Setembre, que connecta amb els principals polígons d'activitat econòmica (zones del Mas Blau i del Pratenc) i amb els espais naturals i la platja. A través dels bicicarrers, el carril bici de Coronel Sanfeliu també facilitarà l'accés de molta població a l'estació de Renfe i a diferents estacions de metro. 
 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 23 novembre, 2023 - 10:00

La VI jornada de Logística posa la mobilitat sostenible en el centre del debat

L’acte, celebrat al Centre de Promoció Econòmica, aplega una seixantena d...