Esteu aquí

Ja sabem com serà l'estació intermodal del Prat

Aquest matí s'ha desvelat, en roda de premsa a la Casa de la Vila, l'equip guanyador del concurs d'idees convocat per la Generalitat per decidir el desenvolupament arquitectònic de la futura estació intermodal del Prat.

dijous, 19 abril, 2007 - 13:59

El departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, a través de l'empresa pública Gestió d'Infraestructures SA (GISA), ha promogut un concurs d'idees, amb intervenció de jurat, per al desenvolupament arquitectònic de l'estació intermodal del Baix Llobregat, que s'ubicarà a la nostra ciutat i que es preveu que estarà acabada l'any 2010.

Finalment, el projecte guanyador ha estat el presentat per l'equip format per Agua y Estructuras, SA & César Portela, SLU & Antonio Barrionuevo Ferrer & Julia Molino Barrero (UTE). Un dels membres de l'equip és el prestigiós arquitecte gallec César Portela.

A simple vista, les principals característiques de l'edifici són la forma el·líptica de la seva planta, un recobriment exterior metàl·lic brillant, i una gran lluminositat natural interior. Podeu veure'n imatges virtuals de l'interior al document (Pdf) situat al peu d'aquesta pàgina.

Criteris exigits
El jurat, format per representants de la Generalitat, del Ministeri de Foment, de l'Ajuntament del Prat i dels propis concursants, ha valorat aspectes com la qualitat compositiva i formal de la proposta, la funcionalitat, la racionalitat tècnica i econòmica, i l'eficiència energètica i sostenibilitat ambiental.

Sis finalistes
En una primera fase, es van presentar al concurs 12 equips aspirants, formats per diferents especialistes (arquitectes, economistes, urbanistes, enginyers...). D'aquests 12 equips, se'n van seleccionar els 6 que van passar a la segona fase, entre els quals el jurat ha designat al guanyador.

Un aspecte interessant del concurs és que la proposta guanyadora haurà d'acceptar, a instàncies del jurat, aspectes puntuals de les altres propostes finalistes que es consideri que milloraran algun punt del projecte final.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 26 juliol, 2021 - 13:00

Campanya informativa de la Policia local sobre els consells de seguretat al domicili durant l’estiu

La coordinació dels cossos policials va contribuir a la reducció d’un 53%...
Fotografia de grup dels i les artistes que han participat en l'acció, amb l'alcalde Lluís Mijoler i altres regidores i regidors, davant d'un dels deu plafons.

dissabte, 24 juliol, 2021 - 13:00

Obres artístiques de gran format, a favor de preservar el delta i en contra d’ampliar l’aeroport, es poden veure al Camí de la Platja del Prat

L’Ajuntament del Prat i l’entitat artística Atòmica organitzen conjuntament...
Avinguda de la Verge de Montserrat

divendres, 23 juliol, 2021 - 13:30

Nou tractament fitosanitari a l’arbrat de la ciutat

Durant la setmana que ve, en horari nocturn, es realitzaran desinfeccions...