Esteu aquí

Ja podem visitar la pineda litoral

A partir del mes d'octubre es podrà començar a utilitzar, amb visites concertades i guiades, la pineda de can Camins com a espai per a l'educació ambiental.

divendres, 1 octubre, 2004 - 16:02

Cada any, moltes persones visiten els espais naturals del delta del Llobregat i un nombre considerable, sobretot d'escolars, ho fan a través del Servei d'Educació Ambiental de l'Ajuntament del Prat, que va començar a treballar en la difusió dels valors del delta l'any 1989.

En aquests quinze anys el delta ha viscut canvis importants amb el desenvolupament, encara no finalitzat, del Pla d'Infraestructures i Medi Ambient (Pla Delta), que ha transformat el territori però, al mateix temps, ens permet gaudir d'uns espais naturals que des de feia temps eren inaccessibles per al públic.

Un d'aquests espais és la pineda litoral de can Camins, que es podrà començar a visitar a partir del mes d'octubre, de manera concertada i guiada, com a nou espai d'educació ambiental per a la població del Prat i d'altres municipis. Aquest és el primer pas del procés que ha de permetre l'ús per part de la ciutadania dels diferents espais que conformen el Parc Litoral, com la zona de l'antic camp de golf, amb l'estany de la Roberta i els equipaments associats, que seran espais on es podran realitzar diferents activitats.

Poder accedir a la pineda de can Camins, de manera regulada, ens permetrà gaudir d'un espai de gran valor natural, tant per la seva flora i fauna com pel seu bon estat de conservació. Tot passejant podrem descobrir qui s'hi amaga, podrem buscar els rastres d'alguns animals i trobar-ne els amagatalls, podrem utilitzar l'olfacte per reconèixer l'olor de flors, fulles i troncs, i omplir els ulls amb els diferents colors d'aquest espai natural.

Incorporar la visita a la pineda de can Camins en els programes d'educació ambiental és un pas molt important, ja que permet donar a conèixer de prop, en una passejada tranquil·la i relaxada, un dels espais naturals més interessants i més desconeguts del delta del Llobregat. La pineda ens permet endinsar-nos, per uns camins ben marcats, en un espai ombrívol, on els troncs dels pins ens porten des del verd de les capçades al marró de la pinassa que cobreix el sotabosc on creixen, entre altres, els esbarzers, l'estepa borrera, el llentiscle, l'esparreguera, les orquídies, els lliris de mar, i diferents espècies de fongs i de líquens.

Papallones, formigues, escarabats, cucs, aranyes, abelles, cigales, marietes, vespes de la fusta, serps, llangardaixos, ratolins, conills, rossinyols, tallarols, caderneres, gafarrons, mallerengues, raspinells i molts altres petits animalons acompanyen al rei de les pinedes, el picot verd, un ocell capaç de fer forats als arbres per menjar-se els insectes que s'hi amaguen i per fer-hi el niu.

Donar a conèixer el valor de la pineda a fi d' entendre i garantir la necessitat de fer-ne un ús respectuós, que en permeti la conservació com a patrimoni natural del Prat i del delta del Llobregat, és un nou repte per a la nostra ciutat.


Redacció

Compartir

Noticies relacionades

Triatló

divendres, 15 octubre, 2021 - 10:45

Afectacions de trànsit pel XXV Triatló Ciutat del Prat

El proper diumenge, entre les 8 h del matí i les 2 h del migdia l’accés a la...
Aplec de la Tartana

divendres, 15 octubre, 2021 - 10:30

Torna l’Aplec de la Tartana

Després de la seva suspensió l’any passat a causa de la pandèmia, aquest...