Esteu aquí

Ja es pot consultar el cens per participar a les properes eleccions al Parlament de Catalunya

La Granja de la Ricarda s’estrena com a seu electoral per donar resposta al creixement de la ciutat

Eleccions generals 202

dilluns, 25 març, 2024 - 14:15

Els ciutadans i ciutadanes del Prat amb dret a vot poden consultar telemàticament des d’avui, 25 de març, fins a l’1 d’abril les llistes del cens electoral per comprovar la seva correcta inscripció de cara a participar en els comicis electorals que se celebraran el 12 de maig per escollir representants al Parlament de Catalunya. També a partir d’avui, qui ho necessiti, pot fer la consulta al telèfon 900 343 232 o bé, presencialment, a l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana (OIAC), a plaça de la Vila. L’horari en aquest cas és, de dilluns a dijous, de 9:00 a 13:30 i de 16:30 a 19:00 (excepte dijous 28 de març, en què romandrà tancat a la tarda), i els divendres, de 9:00 a 13:30.

Les persones que no constin al cens electoral o que hi estiguin inscrites erròniament poden presentar una reclamació, entre el 25 de març i l’1 d’abril, presentar a l’OIAC o a l’Oficina del Cens Electoral de Barcelona, ubicada al carrer La Nau, 4. Hauran d’adjuntar-hi fotocòpia del DNI o passaport i, en el supòsit de presentar-la a Barcelona, també un justificant d’empadronament. Tota la informació es pot consultar en el ban de l’alcalde.

Modificacions dels locals on es vota

En aquests comicis, al Prat hi haurà un total de 73 meses electorals distribuïdes en 16 locals. Per primer cop, la Granja de la Ricarda s’incorpora a la relació d’espais en què es podrà exercir el dret a vot, en substitució del Centre Educatiu de Can Rigol i l’Escola Bressol El Cabusset. Aquest canvi ve donat pel creixement de la zona de l’ARE Sud, amb la Barceloneta, Les Palmeres i el Polígon La Granja i la previsió que creixi encara més.

Així mateix, l’Escola Pepa Colomer, gràcies al nou gimnàs, més gran i accessible, passarà d’acollir dues meses a acollir-ne sis. Això permetrà que l’Escola Ramon Llull, amb menys espai disponible, deixi de funcionar com a local electoral.

Vot per correu

Les persones que vulguin votar per correu poden sol·licitar-ho fins al 2 de maig. Cal descarregar el formulari al web de Correus, si es disposa de certificat electrònic, o bé sol·licitar-lo a qualsevol oficina de Correus. Un cop emplenat, s’ha de lliurar personalment a qualsevol oficina de Correus acreditant la identificació amb el DNI o document identificatiu.

Tota la informació relativa a la participació en els comicis electorals es pot consultar a elprat.cat/eleccions

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 10 abril, 2024 - 21:00

L’Ajuntament decreta tres dies de dol i suspèn els actes lúdics i al carrer fins divendres

“El Prat serà sempre una ciutat antimasclista”, declara l’alcalde Lluís Mijoler

dimecres, 10 abril, 2024 - 18:15

La ciutadania del Prat omple la plaça de la Vila en rebuig a les violències masclistes

Centenars de persones es concentren en senyal de condemna i de dol pels...
Sessió de presentació de l'aplicació de seguretat ciutadana amb la comunitat xinesa

dijous, 28 març, 2024 - 10:00

L’aplicació mòbil de seguretat ciutadana incorpora l’àrab i el xinès

Aquestes dues llegües es sumen al català, el castellà, l’anglès i el francès