Esteu aquí

Ja és aquí el Carnaval de la Ira!

Dijous Gras dona el tret de sortida a set dies de gresca i disbauxa, on la Ira acompanyarà Sa Majestat Carnestoltes en el seu regnat i omplirà els carrers i places del Prat

divendres, 1 març, 2019 - 12:45

Parlar de Dijous Gras és parlar de truites. I així ha quedat palès als jardins de la Pau durant la gran truitada popular. L’art culinari de la Casa de Andalucía i del col·lectiu d’Antenes Joves del Lloro s’ha fet evident quan, un any més, han ajudat a preparar la seva truita a tots els que s’han apropat a la plaça. Enguany, la participació ha estat més massiva que mai; ningú no s’ha volgut perdre aquesta cita popular en la qual s’han transformat els 2.500 ous que aporta la Granja Avícola Torres en delicioses truites.

Respecte al concurs de truites, també ha estat tot un èxit, tant en la categoria d’adults -celebrada al matí al Mercat Municipal de la pl. de la Vila i amb 13 participants- com en la infantil –als jardins de la Pau, també amb 13 participants-. Amb ingredients originals, presentacions ben cuidades i noms d’allò més creatius, les truites a concurs han posat molt difícil al jurat la seva elecció. Enguany el Jurat Oficial del Concurs ha estat format per Manuel Torres (representant de la Granja Avícola Torres), Valentina Guisado (representant de l’Associació de Criadors de Pollastre i Capó Raça Prat) i Gloria Martínez (del restaurant Celler All i Oli). 

Les truites guanyadores de la categoria d’adults han estat:

Gran Premi del Mercat Municipal per a Carmen Velasco amb la "Tortilla de la yaya", premiada amb un val de 100 € de compra al Mercat Municipal de la pl. de la Vila.

Premi Ribera Baixa per a Guadalupe Ferreira amb la “Truita Pesca”, premiada amb un val per assistir a un taller de cuina del Centre Cívic Sant Jordi - Ribera Baixa.

Premi especial El Prat, degusta’l per a Natalia Nos amb "El CRAM", premiada amb un Menú Gastronòmic per a dues persones al restaurant Celler All i Oli de la xarxa El Prat, degusta'l.

Premi de Participació per a Francisca García amb "Tortilla española", premiada amb un val de 50 € de compra al Mercat Municipal de la pl. de la Vila.

A les 19 hores, Sa Majestat Carnestoltes i la cort dels set pecats capitals i les autoritats de Carnaval han arribat als jardins de la Pau, on la Xaranga de la Casa de Aragón els ha rebut amb música i animacions.

Les autoritats del Carnaval han pujat a l'escenari per fer entrega dels diplomes i premis als participants del concurs de truites. A continuació, han llegit a tots els presents el pregó de Sa Majestat Carnestoltes.  La Ira, reina del Carnaval d'enguany, ha fet la seva aparició al balcó airada, per desplegar la seva ràbia sobre tots els assistents, denunciant la situació actual i desplegant el seu exèrcit de fúries.  La jornada ha culminat amb els focs d’artifici, i la nova plaça de la Ira ha quedat inaugurada.

El Carnaval ha començat! Tothom a divertir-se!

 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 1 març, 2024 - 11:00

Al març, una nova edició de Dansa Metropolitana al Prat de Llobregat

El Prat de Llobregat formarà part d'una nova edició del festival amb...

dijous, 29 febrer, 2024 - 13:30

Taules rodones al voltant de la defensa militar de la República

Activitats programades al voltant de l’exposició

dijous, 29 febrer, 2024 - 10:00

La Biblioteca Antonio Martín acull una exposició itinerant sobre l’autor Manuel de Pedrolo

Emmarcat dins del Foment de la Lectura, del 21 de febrer al 10 de març es pot...