Esteu aquí

Intervenció urgent per protegir la costa

El Port de Barcelona, a requeriment de l'Ajuntament del Prat, està construint una escullera a la zona de la platja del Prat més afectada pel temporal del 9 de desembre com a mesura provisional per evitar una major erosió de la costa.

dijous, 23 desembre, 2004 - 13:44

El 9 de desembre passat, el litoral central català va patir un temporal de llevant dels més forts registrats en els darrers anys. Moltes platges van quedar-ne afectades, com per exemple les de Barcelona, que van patir serioses retallades en el seu volum de sorra.

En el cas de la platja del Prat, la zona on el temporal va tenir més incidència va ser la situada a l'inici del passeig marítim, a prop de l'àrea dels xiringuitos. La violència de les onades va enderrocar el muret del passeig i part del paviment.

Per evitar que les onades continuïn descalçant el passeig per efecte de l'erosió, l'Autoritat Portuària de Barcelona, a requeriment de l'Ajuntament del Prat i amb el vist-i-plau de la Delegació de Costas a Catalunya, està construint aquesta setmana una escullera per protegir el passeig marítim.

Aquesta és una mesura provisional, ja que passades les festes de Nadal es reprendran els treballs, que consistiran en refer d'una manera més acurada l'escullera que ara s'està construint de manera urgent i en reposar els elements destruïts per la llevantada.

La Declaració d'Impacte Ambiental del projecte d'ampliació del Port de Barcelona, determina amb claredat la responsabilitat del Port en garantir el manteniment futur de la línia del platja del Prat.

L'Ajuntament del Prat de Llobregat plantejarà en la propera Comissió de Seguiment Ambiental de l'Ampliació del Port la necessitat de tenir un sistema de control de l'efectivitat de les mesures de correcció de l'impacte ambiental i la necessitat de plantejar alternatives adients, en cas que sigui necessari.

 

Compartir

Noticies relacionades

Arbre

dimarts, 26 octubre, 2021 - 09:45

Comença la renovació d’arbrat de la ciutat per la tardor i hivern

Aquesta campanya té l’objectiu de revisar, tractar i plantar nous arbres de...
Carrer Ferran Puig

dimarts, 26 octubre, 2021 - 07:00

Prova pilot per identificar residus comercials

Els establiments que participen han d’utilitzar unes bosses gratuïtes per les...
Espigolada

divendres, 22 octubre, 2021 - 12:30

Èxit de participació a l’espigolada popular

Gairebé una vintena de persones han participat a una de les primeres...