Esteu aquí

Interseccions desplega múltiples accions d'anglès aquest curs

Promou el treball en xarxa amb tota la comunitat, garantint la igualtat d’oportunitats i d'accés de tota la ciutadania a la participació en els projectes

Elpratisopentotheworld

divendres, 9 novembre, 2018 - 13:15

Dins del programa IntersECCions, l’àmbit de l’impuls de l’anglès promou oportunitats d’aprendre aquesta llengua i fer-ho amb qualitat, al context educatiu però també al conjunt de la de ciutat, Interseccions promou el treball en xarxa amb tota la comunitat, garantint la igualtat d’oportunitats i d'accés de tota la ciutadania a la participació en els projectes. Els espais de treball que es configuren dins l’àmbit són els projectes i els entorns d’aprenentatge.

Més auxiliars de conversa

La competència en llengua anglesa esdevé un element clau tant per l’accés a la feina com per la convivència i obertura a d’altres cultures i realitats socials, ens projecta al món, i de retruc, es fa present en el nostre dia a dia. Per això aquest any s’ha ampliat el Projecte d’Auxiliars de conversa, 12 auxiliars de conversa s’han incorporat a 14 centres educatius de la ciutat a més d’incorporar la figura de l’auxiliar de conversa a projectes de dinamització de la Biblioteca Antoni Martín. L’objectiu és exposar al màxim als infants, joves i adults a la llengua afavorint espais i pràctiques que promoguin un aprenentatge real i significatiu de la llengua anglesa.

English Workshops

Per altra banda, als 4 centres d’educació secundària de la ciutat s’han posat en marxa els English workshops, tallers trimestrals de temàtiques diverses que es desenvolupen integrament en llengua anglesa i que posen el focus en l’alumnat com a protagonista del seu propi aprenentatge. Els joves de l’ESO poden fer tallers de Robòtica, de Social Networks, de Drama & Dance & Music, d’Arts & Crafts, de Cinema,... als seus propis centres en horari extraescolar. Una activitat engrescadora que persegueix els mateixos objectius:  millorar les competències comunicatives de l’alumnat i oferir activitats que donin resposta a les necessitats formatives d’uns joves que han de viure i conviure en un entorn complex, interconnectat, dinàmic i canviant.

Metodologia d'aprenentatge AICLE

Pel que fa als Entorns d’aprenentatge, hem posat en marxa una segona edició d’un entorn d’aprenentatge adreçat al professorat, per tal que puguin incorporar amb garanties d’èxit la metodologia AICLE (Aprenentatge integrat de continguts i llengua estrangera) als centres educatius de la ciutat. També un altre per treballar l’Spring Festival, una jornada ciutadana on la llengua anglesa serà la protagonista i que estarà dinamitzat per alumnat, auxiliars de conversa, i agents diversos de la ciutat. I finalment un altre que pretén millorar i avaluar de forma contínua el Projecte d’auxiliars de conversa, compartint bones pràctiques entre tots els agents, identificant els aspectes de millora i construint indicadors que ens ajudin a avaluar processos i resultats.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 26 novembre, 2021 - 12:00

“Les fosses comunes de la Guerra Civil: estat de la qüestió” amb l’arqueòleg pratenc Jordi Ramos

Aquesta activitat forma part del programa d’activitats vinculades a l...
Josep Mayol Colell, en rebre el Premi Ciutat del Prat l'any 2010.

dijous, 25 novembre, 2021 - 15:15

Mor Josep Mayol, pintor i dibuixant reconegut com a Premi Ciutat del Prat el 2010 i Fill Adoptiu des del 2017

"Mayol va contribuir a l’impuls al Prat de l’educació i la cultura, que avui...

dijous, 25 novembre, 2021 - 12:45

Constitució de la xarxa local de Noves Oportunitats Educatives (NOE) del Prat

Va tenir lloc el passat dijous 18 de novembre