Esteu aquí

Intercanvi cultural i aprenentatge de la llengua anglesa amb els auxiliars de conversa

Procedents de països diversos arriben a les escoles, instituts i equipaments culturals

dimecres, 7 octubre, 2020 - 12:00

Un curs més l’anglès torna a envair la nostra ciutat amb l’arribada de l’equip d’auxiliars de conversa que formen part del projecte d’anglès del programa Interseccions. El projecte Auxiliars de conversa aposta per l’entrada de persones natives de parla anglesa als centres educatius i culturals de forma continuada per tal de transformar la realitat lingüística del Prat.

Qui són i què fan els auxiliars de conversa?

Procedents de països tan diversos com Anglaterra, Nigèria, Estats Units, Pakistan o Malta, les auxiliars estaran presents durant tot el curs als centres educatius públics de la ciutat, a la Biblioteca i als Centres Cívics Palmira Domènech i Jardins de la Pau.

Totes elles treballen estretament amb els centres per un ensenyament de la llengua anglesa vivencial, proper i natural, reforçant les habilitats comunicatives de les persones mitjançant la conversa i el joc.

Les seves funcions, però, van més enllà del fet lingüístic. En aquest sentit, l’auxiliar participa en els esdeveniments del centre i és el vehicle que facilita l’apropament de la ciutat a altres cultures, a una altra manera de veure el món.

Compartir històries de vida i experiències amb l'anglès

Els vincles que es creen familiaritzen l’auxiliar amb el sistema educatiu i el teixit cultural de la ciutat, fet que comporta que la gran majoria repeteixi any rere any en el mateix centre. Amb la incorporació el curs passat del projecte als centres cívics, es va voler connectar i reforçar la relació dels centres educatius amb els equipaments culturals, així com donar oportunitats a tota la ciutadania de poder interactuar amb la llengua anglesa.

Ens explica la seva experiència l'Andrei, auxiliar de conversa a l’Escola Josep Tarradellas i als Centres Cívics Palmira Domènech i Jardins de la Pau: 

I believe that all of us, those offering workshops in english and resources to neighbours at local schools and Civic Centres, are achieving much more than what we may think. Language assistants and schools have the unique opportunity of being part of projects that bring local communities together. What could seem simple activities, aimed to have fun with the English language, becomes a chance to bond different life stories and backgrounds into one big team. Considering the hard times we're living through, doing this seems a big success”.

“Crec que tots els que oferim tallers i recursos d’anglès als veïns i veïnes de les escoles i els centres cívics locals, estem aconseguint molt més del que podem pensar. Els auxiliars de conversa i les escoles tenen l’oportunitat única de formar part de projectes que uneixen les comunitats locals. El que podrien semblar activitats senzilles, dirigides a divertir-se amb la llengua anglesa, es converteix en una oportunitat per unir diferents històries de vida i experiències en un mateix grup. Tenint en compte els moments difícils que estem vivint, fer això és un gran èxit”.

L'equip d'aquest curs

Ingrid, Winny, Joe, Peter, Jess, Roxi, Sophia, Baishali, Andrei, Alessandra, Hannah, Sehar, Henry, Kristen, Cece i Suzanne són les 16 auxiliars de conversa que ens acompanyen aquest curs. Totes elles persones compromeses amb l’educació que defensen l’aprenentatge de l’anglès des d’una metodologia dinàmica, innovadora i inclusiva.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 28 febrer, 2024 - 12:00

En marxa les activitats per commemorar el Dia Internacional de les Dones al Prat

Enguany, el motiu de la campanya és visibilitzar la lluita i l’empoderament...

dimecres, 28 febrer, 2024 - 09:45

Arriba la 26a edició de la Jornada d’Orientació Acadèmica i Professional

El dijous 7 de març, al Cèntric Espai Cultural

dilluns, 26 febrer, 2024 - 12:15

L’Escola del Parc organitza l’exposició “Les Dones Fem Ciència”

La iniciativa ha estat impulsada per la comissió de coeducació del centre amb...