divendres, 1 març, 2013 - 19:00

El divendres 1 de Març es va realitzar a través de La Capsa, la primera edició del taller Indaga-so al Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa. Aquest nou taller basat en la experimentació i en les formes de composició musical fetes a partir de sintetitzadors o Ipads, entre d’altres, va servir per descobrir eines i aparells que actualment s’utilitzen en el món de la creació sonora.

Es va tractar d’un taller dividit en 3 parts. Una primera basada en l’explicació dels col·laboradors que van accedir a realitzar aquest taller, un “toca-toca” per part del públic que va acudir al taller i finalment una demo d’un col·laboradors molt especial, Pedro Pina, professional en matèria de tecnologies musicals.

La primera part es va realitzar a través d’una mirada històrica i generacional dels diferents aparells que els col·laboradors van aportar. La part més antiga i analògica de la experimentació musical basada en sintetitzadors, teclats i pedals per a guitarres va ser el primer espai que es va explicar.

Seguidament un espai on es demostrava l’ús dels teclats midi i els pads. I per últim, el més actual com son els tablets i mòbils d’última generació que incorporen aplicacions i software per a la elaboració de ritmes.

La segona part del taller va ser la interacció del públic amb els diferents aparells la qual va resultar molt didàctica per a molts dels assistents, ja que es van poder resoldre dubtes al respecte.

Per tancar el taller, varem tenir l’ocasió d’escoltar una demostració per part de Pedro Pina, el qual ens va explicar quin era el seu mètode de creació i com es basava tota la musica que ell construïa.

Donar les gràcies a tots els col·laoradors que van fer possible el taller!

Pedro Pina

Enric Pascual

Cristian Buenmojo

Sergio Sánchez (Albufera)

Guillem Bonet

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 27 juny, 2022 - 10:00

El grup del Tomb pel barri s'embarca en un projecte de ciència ciutadana

El grup fa mesos que treballa en un procés de ciència ciutadana que culmina...

dimecres, 22 juny, 2022 - 12:00

'Volem volar' tanca el procés de creació d'aeris amb l'artista Maria Cavagnero

Aquest diumenge més d'una trentena de persones van poder gaudir de la presentació de la peça 'Volem Volar', ...

dimarts, 21 juny, 2022 - 12:00

Un estiu més, tornen les nits de Cinema i Música a la plaça Joan Garcia-Nieto

Aquesta serà la setena edició i la protagonitzaran, de nou, pel·lícules del...