Esteu aquí

Increment de l'1% dels impostos i taxes municipals i manteniment d'ajudes i bonificacions

Els vehicles elèctrics podran aparcar gratis a les zones blaves

dijous, 5 octubre, 2017 - 12:30

El Ple de l'Ajuntament va aprovar ahir de forma incicial les ordenances fiscals (taxes i impostos municipals) per a l'any 2018, que preveuen un increment general de l'1% i el manteniment de totes les ajudes i bonificacions implementades durant els darrers anys. 

Aquest és el cas de l'Impost de Béns d'Immobles (IBI), que augmenta un 1% tant el de naturalesa urbana com rústica i de característiques especials. Alhora es manté l'exempció del 50% d'aquest impost per a famílies monoparentals, persones aturades de llarga durada i pensionistes. 

Pel que fa a la resta de taxes cal destacar que es manté congelat l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE) així com la bonificació del 100% de la taxa de residus per als establiments amb una superfície igual o inferior als 300 metres quadrats i l'exempció d'impostos per aquelles persones que iniciïn l'any que ve una nova activitat econòmica. 

D'altra banda continua la tarifació social a les escoles bressol, que va des d'un 15 fins a un 65% en funció de la renda i el nombre de persones de la unitat familiar. Pel que fa a les taxes dels centres esportius municipals pujaran un 1%. 

Vehicles de zero emissions

Una de les novetats és que, a partir de l'any vinent, els vehicles etiquetats com de "zero emisions" (motor elèctric), estaran exempts de pagar la zona blava d'estacionament.
 

Compartir

Noticies relacionades

Taula Reconstruccio

dijous, 23 juny, 2022 - 10:45

L’Ajuntament i els agents socials del Prat han executat el 94% de l’estratègia local per fer front a l’impacte de la covid acordada fa dos anys

La Taula de reconstrucció del Prat, integrada pels principals agents socials,...

dimarts, 14 juny, 2022 - 12:15

Consells davant de la pujada de les temperatures

Davant de l’increment de les temperatures, es recomana hidratar-se...
Plaques fotovoltaiques 2

dimarts, 14 juny, 2022 - 10:45

Un 65% de pratencs i pratenques aposten per la gestió pública de l’energia segons el darrer baròmetre municipal

Com en la primera onada del baròmetre (maig de 2021), l’Ajuntament torna a...