Esteu aquí

Inaugurada la 46a Exposició Col·lectiva d’Artistes del Prat

Més de 70 artistes i gran varietat de disciplines artístiques

Visitants a la inauguració de la 46 Exposició Col·lectiva

diumenge, 2 octubre, 2022 - 09:45

L'Exposició Col·lectiva d'Artistes del Prat va obrir portes el passat 23 de setembre durant els dies de Festa Major. Des d’aleshores i fins al 30 d’octubre, més de 70 pratencs i pratenques compartiran a la Sala d’Art Josep Bages els seus treballs i processos artístics. Pintura, escultura, disseny gràfic, il·lustració i joieria són algunes de les diverses tipologies d’obra que es poden visitar en aquesta exposició que ja arriba a la seva 46a edició.

L’Escola d’Arts Visuals del Prat com a convidada especial

Consolidant la proposta que es va posar en marxa l’any 2021, “la Col·lectiva” torna a activar un espai de trobada i col·laboració entre iniciatives artístiques locals i el Centre d’Art Torre Muntadas.

L’any passat, Anna Maria Font va elaborar un mural expressament per a l'ocasió  i enguany són els espais de laboratori i experimentació artística de L'Escola d'Arts Visuals del Prat  els que presenten de forma particular les seves obres. L’escultura, la joieria i la pintura conviuen per configurar dues instal·lacions i un conjunt de peces de joieria experimental. La primera instal·lació es qüestiona com és possible representar a qui no hi és i que no acostuma a tenir veu (com és el cas de la model que posa per a la realització d’una obra), i la segona ens acosta a les reflexions de les artistes dels laboratoris de ceràmica i joieria, les quals treballen tres lectures diferents sobre el significat de distensió amb perspectiva feminista.

Altres espais de visualització per a artistes pratenques

Igual que l’any passat, amb aquesta exposició s'activen espais alternatius de visualització per a les artistes participants en la mostra. Amb la difusió a xarxes de les vídeo-entrevistes de tres autores, s'obren punts de presentació més enllà de les parets de Torre Muntadas, en els quals les artistes ens poden explicar de viva veu la seva pràctica i la seva relació (nova o de llarga durada) amb “la Col·lectiva”. En aquesta edició, comptem amb Amparo Nieto Martín, Giselle García i Abigail Canaher.

Premi del públic i menció especial de Torre Muntadas

Com ja és tradició, el passat 26 de setembre es va atorgar el premi a l’Artista XL, seleccionat per votació popular durant la Festa Major L’obra guanyadora va ser Hortensia, de Paula López, amb tècnica de ferro soldat.

A més, aquesta edició s’ha  inaugurat una nova categoria en la que el Centre d’Art ha atorgat una menció especial.  Amb ella, s'ha volgut premiar a aquells artistes emergents del Prat de Llobregat que tenen ganes de continuar formant-se dins del teixit artístic i cultural de la ciutat. El guanyador d’aquest premi ha estat Isaac Pereira, l’artista més jove de tota la mostra, amb la seva pintura Un atardecer en Brasil. Una representació sensible de la granja familiar al país llatinoamericà, amb la qual demostra una gran sensibilitat artística.

Dies de visita

La 46a edició de “la Col·lectiva”  romandrà oberta fins el 30 d’octubre. Us convidem a venir de dimarts a divendres de 16.30 a 20.30 h, i els caps de setmana d’11 h a 14 h. 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 30 novembre, 2023 - 10:00

L'Escola Pregunta: com corporalitzar un arxiu de preguntes?

El projecte de Mil M2 amb Pedro Sepúlveda tanca un cicle a L'Artesà amb l...

dimecres, 29 novembre, 2023 - 12:30

Explorant els misteris dels mars i els oceans a Investiguem, inventem

Des del projecte en xarxa ens submergim en l’univers de la ciència oceànica a...

dilluns, 27 novembre, 2023 - 14:30

El Prat condemna les violències masclistes a través de diferents aplecs ciutadans

El passat 24 de novembre van tenir lloc a la nostra ciutat diferents aplecs ciutadans per condemnar ...