Esteu aquí

Impacte ambiental del TAV

TEMES: Urbà

A banda del recorregut final del ferrocarril, el Prat demana un estudi profund d'impacte ambiental.

dissabte, 26 octubre, 2002 - 02:00

El conseller de Medi Ambient de la Generalitat, Felip Puig, i diferents alcaldes dels municipis metropolitans afectats pel traçat del tren d'alta velocitat (TAV), entre ells Lluís Tejedor, han presentat aquesta setmana al ministeri de Foment una nova proposta de l'arribada del tren d'alta velocitat al Prat.

Aquesta proposta, coincident amb la que fa mesos van consensuar els alcaldes, és diferent a la que van acordar Fomento i la Generalitat en un primer moment. La Generalitat, administració que haurà de pagar l'accés del TAV a l'aeroport, prefereix ara la proposta de traçat defensada pels ajuntaments, ja que la considerar més barata i més ecològica.

La principal característica d'aquesta proposta de traçat és la creació d'una única línia de circulació que arribaria directament a l'aeroport abans d'entrar a Barcelona, evitant així el bucle que plantejava la proposta signada pel Ministeri i per la Generalitat l'any passat. Fomento, però, ha donat una resposta inicial negativa, i ha assegurat que no pensa modificar la proposta inicial.

Pel que fa al Prat, l'alcalde Lluís Tejedor ha assenyalat que, independentment de quin sigui el resultat d'aquestes negociacions i de quin sigui el traçat final del TAV, "és necessari que el ministeri i el departament de Medi Ambient facin una declaració d'impacte mediambiental per tal que les obres afectin els menys possible l'entorn natural del delta del Llobregat, en espeical l'aqüífer".

Tot i la negativa inicial del ministeri a replantejar-se el traçat del ferrocarril, el president de l'agrupació municipal de Barcelona del Partit Popular, Emilio Álvarez, ha assegurat que Foment està disposat a estudiar la proposta i que la negativa inicial va ser fruit "de la sorpresa i de la manca de serietat". Igualment, la secció local del PP al Prat ha comunicat que defensa la proposta dels alcaldes i de la Generalitat.

 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 2 abril, 2020 - 09:45

Prat Espais assessora i intermedia entre propietaris i llogaters per la crisi pel coronavirus

L'Ajuntament fa una crida als propietaris a actuar amb responsabilitat social...

dimecres, 1 abril, 2020 - 09:00

El metro i el bus seran gratuïts del 2 al 9 d'abril

Des de l'1 d'abril, les línies PR2 i PR3 deixen de funcionar i la PR1 n...

dilluns, 30 març, 2020 - 15:00

L’Ajuntament reforça la neteja a la via pública amb desinfectant en zones d’especial risc

En concret, el servei actua al voltant de supermercats, CAP, farmàcies,...