Esteu aquí

II Mostra de Treballs Escolars de Medi Ambient

Del 12 de novembre al 8 de desembre, les Cases d'en Puig acullen l'exposició dels treballs elaborats per molts grups de diferents centres docents del Prat que han participat en algun dels programes d'educació ambiental que ofereix l'Ajuntament en el programa anual d'Activitats i serveis educatius.

dissabte, 1 novembre, 2003 - 01:00

El programa Un corriol pel Delta treballa el coneixement del territori i dels seus valors naturals, econòmics i socials. A la Mostra s'exposen alguns guions didàctics de l'alumnat de 6è de primària, un gran mural muntat amb més de 200 dibuixos de plantes de la platja, fets pels alumnes de 2n de primària que han visitat la platja del Prat. Un llibre de receptes de verdures és el resultat del treball dels grups de 4t de primària en el programa La vida als camps i també hi ha un grapat de granotes fetes pels alumnes de 5è de primària.

El problema de les deixalles

Et baralles amb les deixalles aglutina el conjunt d'activitats relacionades amb els residus. A la Mostra es poden trobar les fotografies del conte Cada cosa amb el seu color, que s'explica a l'alumnat de P-5 i, també, un conjunt de capses per facilitar la recollida selectiva que han fet a les aules de 1r de primària. S'exposen els guions didàctics del Camí de les deixalles dels grups de 3r i, també, els resultats d'una enquesta feta a l'alumnat de 5è de primària en relació amb la matèria orgànica. Es recullen els comentaris dels grups que participen en El fòrum de les deixalles. Finalment, s'exposa un conjunt de treballs, de caire més artístic, fets amb residus.

El curs 2002-2003 es va estrenar el programa L'aigua és vida, amb diferents propostes. Una pluja de gotes d'aigua fetes pels alumnes de P-5 en l'activitat L'aigua a les nostres vides inundarà les Cases d'en Puig, on també es podran veure els guions de L'aigua, la set del planeta, dels alumnes de 3r de primària.

Un conjunt de plafons exposen els treballs presentats als I Premis Escolars de Medi Ambient i Sostenibilitat, que volen fomentar l'estudi, el coneixement i l'experimentació en l'àmbit del medi ambient.

 


Més de 13.000 participants a Un Prat d'activitats

El curs passat, un total de 13.228 escolars van participar en el conjunt de programes d'educació ambiental Un Prat d'activitats. De tots ells, un 51%, és a dir 6.798, van treballar les propostes del programa Apropa't al Delta que s'adreça a les escoles de fora del Prat i que té per objectiu donar a conèixer els valors naturals del territori i també els aspectes socials i econòmics més rellevants. Les activitats fetes amb escolars del Prat van representar el 49% dels participants, amb un total de 271 grups i 6.430 participants en programes com Un corriol pel Delta, Et baralles amb les deixalles? i L'aigua és vida. En aquest curs cal parlar també de la participació en les activitats Un tomb per la pineda i Quin clima per a demà?

 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 19 octubre, 2021 - 11:45

L'Ajuntament desplega diverses accions per reactivar la pràctica esportiva entre la població

La campanya municipal “Sortiu i disfruteu” anima la gent del Prat a fer...

dilluns, 18 octubre, 2021 - 12:00

Comença el cinquè curs de desplegament de projectes del programa IntersECCions

Aquest octubre han iniciat moltes de les accions que impliquen centres i...