Esteu aquí

Guia de bones pràctiques per a les persones que hagin de treballar presencialment

dilluns, 13 abril, 2020 - 11:30

Aquesta setmana hi ha persones que tornaran a la feina de manera presencial, per això ens fem ressò de la guia de bones pràctiques que és recomanable seguir en aquests casos.

La guia recull les mesures més essencials d'higiene i distància interpersonal per aplicar abans, durant i després de l'assistència al treball.

En primer lloc, si es presenten símptomes o s'hi ha hagut contacte amb persones afectades pel virus, la recomanació és que no s'acudeixi al centre de treball fins a confirmar que no hi ha risc. Per això cal contactar amb el telèfon COVID  i consultar les indicacions en cas de símptomes.

Tampoc han d'anar presencialment a la feina les persones més vulnerables per causes d'edat, embaraç o aquelles que pateixen afeccions a la salut.

Desplaçaments al treball

La guía de bones pràctiques recomana afavorir el desplaçament al treball per mitjans que no suposin l'agrupació amb més persones, garantint la important distància interpersonal de 2 metres. 

En cas  de viatjar en un turisme o un VTC, cal extremar mesures de neteja del mateix i evitar que viatgi més d'una persona per cada fila de seients, mantenint la major distància possible entre les persones ocupants.

En els viatges amb autobús, metro o tren es recomana guardar la distància interpersonal  i, en el cas del transport  públic, la guia recomana usar una mascarilla higiènica, no mèdica. En aquest sentit, dimarts es repartiran mascaretes en els principals nodes de transport públic.

Recomenacions a les persones treballadores 

La guia recomana a més de mantenirr la distància interpersonal de 2 metres, evitant per tant salutacions properes. També cal evitar, en la mesura del possible, l'ús compartit d'equips. En cas  que sigui necesari compartir-los, cal augmentar les mesures de precaució, desinfectant-los abans de fer-los servir si és possible. Si no es pot, cal rentar-se les mans inmediatament després del seu ús de la forma recomanada  aquí.

La guia recomana no tocar-se els ulls, el nas i la boca,  així com  el  rentant freqüent de mans amb aigua i sabó, al menys durant 40 segons, o amb una solució hidroalcohòlica. És especialment important rentar-se després de tosir o estornudar o després de tocar superfícies potencialment contaminades.

En cas de tosir o estornudar, es recorda la recomanació  de cobrir el nas i la boca amb a part interna del colze o un mocador d'un sol ús, llençant-lo  a continuació a un cub d'escombraries que es pugui tancar.

Després del treball

En tornar del centre de treball al seus domicilis, cal cuidar les dinstàncies i les mesures d'higiene a la llar, especialment si es conviu amb persones incloses dins dels grups de risc.

La guia també detalla indicacions per a l'organització dels centres de treball i la gestió dels residus. El contingut sencer del document el podeu descarregar aquí.

Recordem la importància de consultar les fonts oficials en tot el relacionat amb el virus i no contribuir a la difusió d'informacions no contrastades degudament. A nivell local, podeu consultar l'espai web elprat.cat/alpratenscuidem.

Recomanacions per a persones treballadores i empreses

Recomanacions per a persones treballadores i empreses (pdf - 987661 bytes)

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 23 setembre, 2021 - 15:15

Èxit de participació a la 18a Trobada de Dones

Com cada any, al mes de setembre es realitza la Trobada de Dones. Un espai de retrobament després de l’estiu, que representa l’inici dels curs feminista al municipi. ...

dijous, 23 setembre, 2021 - 11:30

Lliurats els premis del IV Certamen Fotogràfic Josep Raduà i Torres

Organitzat per l'Associació Gastronòmica i Cultural Les Escarxofes del Prat

dimecres, 22 setembre, 2021 - 13:15

Es reprèn el club de lectura “Grans lectors”

En cas d’haver-hi més persones interessades està previst l’obertura d’un nou...