Esteu aquí

Gossos sí, però ben educats

L'Ajuntament renovarà la senyalització de parcs, jardins, zones de jocs infantils i centres escolars per recordar les normes de tinença de gossos a la ciutat.

dissabte, 1 gener, 2005 - 11:15

Els amos dels gossos estan obligats, segons les ordenances municipals, a recollir els excrements que els seus animals dipositen al carrer. Si no ho fan, són multats per la Policia Local. Els gossos, a més, han d'anar lligats amb una corretja i, si pertanyen a la categoria de gossos perillosos, han de dur morrió.

Aquestes normes regeixen a tota la ciutat, però hi ha alguns espais, que solen freqüentar els amos amb les seves mascotes, en els quals l'incompliment d'aquesta normativa és especialment delicat, i per això s'ha reforçat, mitjançant la instal·lació de cartells, la informació referent a aquest tema. És el cas de les zones enjardinades, els parcs amb gespa i sorrals, les zones de jocs infantils i els patis i els voltants dels centres escolars, zones totes d'una gran afluència de públic, sobretot infantil.

A les àrees freqüentades per nens, és a dir, els parcs infantils i els centres escolars, ni tan sols no s'hi permet l'accés als gossos, ja que preval el principi de prevenció. S'ha demostrat que els excrements canins poden ser transmissors d'infeccions, i l'única manera d'evitar el contacte amb les criatures és impedir que els gossos entrin en aquests espais.

La Policia Local duu a terme campanyes sancionadores al llarg de tot l'any. Els serveis municipals de neteja viària dediquen molts recursos i molt de temps al manteniment de la ciutat, però, sens dubte, és la col·laboració ciutadana la que pot contribuir més a mantenir nets els nostres carrers i places, amb el seu comportament cívic.

Amb la renovació d'aquestes indicacions sobre tinença de gossos, l'Ajuntament pretén fer més visible la normativa municipal i generar consciència cívica en aquesta minoria de ciutadans que encara avui esgrimeix el desconeixement de la norma o que no considera que sigui una obligació recollir els excrements canins.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 22 octubre, 2021 - 13:15

El Consell de Dones perfila la campanya del proper 25N

Es preveu una vintena d’activitats de sensibilització
Espigolada

divendres, 22 octubre, 2021 - 12:30

Èxit de participació a l’espigolada popular

Gairebé una vintena de persones han participat a una de les primeres...
Visita Uralde 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 19:30

Diverses personalitats polítiques s'informen sobre el terreny dels valors del Delta del Llobregat i la importància de preservar-lo

Atenen una crida de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha convidat entre...