Esteu aquí

Gossos ensinistrats reforçaran alguns dispositius de seguretat de la policia local del Prat

La policia local va anar acompanyada de gossos per primera vegada el passat divendres, 12 d’agost, en un dispositiu de patrullatge per garantir la seguretat a la ciutat durant la tarda i la nit

Unitat canina policia local

dimarts, 16 agost, 2022 - 10:00

La policia local del Prat reforçarà a partir d’aquest mes d’agost alguns dels seus dispositius de seguretat amb gossos ensinistrats.  De fet, el passat divendres 12 d’agost, gossos ensinistrats jan van estrenar-se en el seu primer dispositiu a la policia local, concretament per reforçar el patrullatge de seguretat durant la tarda i la nit.

Per tal de poder integrar els gossos degudament entrenats als dispositius de seguretat de la policia local, l’Ajuntament ha signat un contracte amb una empresa especialitzada en aquesta matèria: BARNA GOS K9. L’empresa proporciona a la policia tant els animals com els guies especialitzats en el seu ensinistrament, perquè donin suport als agents locals.

La incorporació dels gossos en dispositius de la policia local s’emmarca en el procés de renovació del cos, que té entre els seus objectius el foment de la innovació en seguretat pública, a més de rejovenir i feminitzar la plantilla, entre d’altres.

Característiques dels gossos policia

Els gossos policia són aquells que ajuden els cossos de seguretat a desenvolupar les seves funcions, fonamentalment a partir del sentit que tenen especialment desenvolupat: l’olfacte. Segons dades dels Mossos d’Esquadra, que també compta amb patrulles canines, la seva capacitat olfactiva és 100.000 vegades superior a la de les persones.

En el cas de la policia local del Prat, els gossos poden contribuir a operatius amb finalitats diverses, des del control del trànsit fins al de persones a l’espai públic, especialment quan se celebrin grans esdeveniments amb forta afluència de públic i també de forma quotidiana en parcs, places, carrers o pistes esportives. D’altres policies locals de Catalunya també han començat en els darrers anys a reforçar-se amb gossos ensinistrats.

Al conjunt de cossos de seguretat (Mossos d’Esquadra, Policia Nacional...), les funcions de les patrulles canines són múltiples. Per exemple, poden ajudar a mantenir l’ordre públic en esdeveniments amb gran concentració de persones, o protegir a mode de guàrdia determinades instal·lacions. A més, poden contribuir a funcions de salvament, per exemple a detectar on es troba una persona desapareguda, en cas d’emergència per incendis, esfondrament d’edificis o explosions de gas. Així mateix, contribueixen a les tasques dels cossos de seguretat que s’ocupen de detectar explosius o substàncies estupefaents o de la policia científica, entre d’altres.

Compartir

Noticies relacionades

Acte descoberta llamborda Lluís Serra i Giribert

divendres, 16 setembre, 2022 - 10:00

El Prat ret homenatge a l’alcalde de la ciutat afusellat pel franquisme, Lluís Serra i Giribert, amb una ‘Stolperstein’

L’Associació Memòria de Mallorca, que ha encapçalat la iniciativa de crear...
Els i les portaveus d'ERC, Jordi Ibern; el Prat en Comu, Alba Bou; el PSC, Juan Pedro Pérez; i Podemos, Carmelo Declara; acompanyen aquest vespre a l'acte amb motiu de la Diada a l'alcalde, Lluís Mijoler (al centre).

divendres, 9 setembre, 2022 - 14:15

El Prat torna a commemorar la Diada Nacional de Catalunya amb un acte a la plaça Mestre Estalella que recupera la normalitat

L'Alcalde, Lluís Mijoler, destaca en el seu discurs que "construint el Prat...

dimecres, 3 agost, 2022 - 09:15

Consells davant de les elevades temperatures

Davant de l’increment de les temperatures, es recomana hidratar-se...