Esteu aquí

Gianni Rodari passeja per la Biblioteca

Jugar amb les paraules per explicar històries

Rodari passeja per la biblioteca

dijous, 10 desembre, 2020 - 10:30

Aquest any 2020 es compleixen 100 anys del naixement d’un dels escriptors més interessants del s.XX, Gianni Rodari.

Una de les contribucions més importants que va realitzar Rodari al món educatiu i creatiu son les seves tècniques per estimular la creativitat en els infants, que va aplicar en les seves històries. Aquestes tècniques tenen com a principis situar la imaginació com una forma de coneixement, del joc com a base indispensable d’aquest i de l’experimentació amb les paraules per la creació d’històries. Als llibres Gramàtica de la Fantasia i Introducció a l’art d’explicar històries, ens mostra el seu mètode d’aprenentatge que és creure que els nens i nenes són capaços de desentranyar històries fent servir tècniques creatives inventades per ell com “L’amanida de contes” o “El binomi fantàstic”.  Què és el bionomi? Crear un relat a partir de dues paraules el més distanciades possible l'una de l'altre i preferiblement escollides a l'atzar.

Així va ser com l’any 1970 va ser guardonat amb el Premi Hans Christian Andersen, reconeixement internacional més important en el món de la literatura infantil i juvenil. Rodari va entendre molt aviat que l’eina de l’humor i, per descomptat, la fantasia, eren els elements essencials per arribar als seus petits grans oïdors i lectors.

Des de la Biblioteca Antonio Martín fem un petit homenatge per difondre l’obra de Rodari als infants.

Exposició de contes

A l’aparador cultural de lectura de la sala infantil s'exposa una selecció de contes infantils per ments inquietes i creatives.  Alguns dels títols que podeu trobar són: Contes per telèfon, Confundiendo historias o Els contes de la fantasia. A l’exposició es mostra el cartell creat per Rodari amb les nou maneres d’ensenyar als nens i nenes a odiar la lectura, on un dels punts és: “Obligar a llegir”.

La Biblioteca al teu costat

El servei de préstec Biblio Digital continua actiu, oferint llibres, còmics, revistes i pel·lícules en format electrònic, així com la consulta del fons bibliogràfic al catàleg Aladí.

Es mantenen obertes les vies de comunicació a través del correu de la biblioteca b.prat.am@diba.cat, al telèfon 933 705 152 i de les xarxes socials, Facebook i Instagram i al web de la biblioteca.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 19 octubre, 2021 - 09:30

L’exposició del Clic Prat reviu una Festa Major molt especial

Les fotografies guanyadores i finalistes del 18è Clic Prat, s’exposen al...

dilluns, 18 octubre, 2021 - 12:00

Comença el cinquè curs de desplegament de projectes del programa IntersECCions

Aquest octubre s'han iniciat moltes de les accions que impliquen centres i...

divendres, 15 octubre, 2021 - 13:30

Arriba l'Octubre Ada Lovelace un any més

El cicle dedicat a la visibilitat de les dones científiques i engingyeres i a...