Esteu aquí

Generositat vers la gent gran

dimecres, 1 maig, 2002 - 02:00

En aquesta societat del segle XXI i de les noves tecnologies en què vivim, on la dona i l'home treballen per igual i en què els avenços mèdics han contribuït a millorar notablement l'esperança de vida, ens trobem que les persones grans continuen necessitant ajuda mèdica, estimació i tendresa en els darrers anys de la seva vida.

Aquestes persones, que sobreviuen en molts casos amb pensions millorables i de les que podem aprendre tant, sovint necessiten que el seu entorn afectiu més immediat les ajudi a dur amb dignitat aquests anys en què les malalties apareixen amb massa freqüència. Malauradament, no tothom recull el que va sembrar al llarg de la seva vida, i acaben per sentir-se una càrrega familiar.

De vegades, però, raons laborals, econòmiques, d'independència familiar, de dedicació plena vers ells, etc. fan que aquells familiars que tant els estimen hagin de justificar-se i reconèixer que no poden alterar ni una mica la seva rutina diària, i opten per les residències privades, perquè l'oferta de places públiques assequibles no cobreix la demanda exigida per la piràmide d'edat.

Tinc la sensació, pel que puc veure i a partir dels comentaris que sento al carrer, que arribar a determinades edats ha de ser molt dur, sobretot quan es tanquen totes les portes que al llarg del temps hem deixat obertes. És a dir, per a una persona que ha cotitzat, que s'ha sacrificat per la seva família i que s'ha sentit sana, jove i lliure, ha de ser terrible trobar-se amb les respostes prou habituals esmentades abans.

La natalitat no avança positivament al Prat, i cada cop serem més les persones grans dins la piràmide d'edat. Per tot plegat, des del Partit Popular hem treballat durament per aconseguir que la construcció d'una nova residència pública per a la gent gran sigui, en breu, una realitat.

Antonio Gallego

Portaveu del Grup Municipal del PP

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 13 novembre, 2019 - 14:00

Sessió formativa perquè les entitats puguin detectar situacions de vulnerabilitat

També s'informarà dels recursos que ofereix l'Ajuntament per fer-hi front

dimarts, 12 novembre, 2019 - 12:30

Bona acollida del taller sobre la gestió positiva de conflictes

Primera sessió d'un cicle format per quatre tallers que durà a terme l'equip...

dimarts, 12 novembre, 2019 - 08:45

Segona trobada del cicle “Apropa’t i opina: espai de convivència”

La tinença responsable d’animals en serà el tema central