Esteu aquí

Fotògrafs emergents: "Des-connectats"

Exposició a Jardins de la Pau, del cicle "Fotògrafs emergents", sobre les relacions interpersonals en l'era digital.

Fotògrafs emergents. Exposició: "Des-connectats"

dijous, 6 setembre, 2018 - 17:00

Des-Connectats, de Juan Manuel López, ha estat el projecte seleccionat aquest 2018 pel cicle Fotògrafs Emergents, del Centre Cívic Jardins de la Pau, que té per objectiu visibilitzar i posar en valor la creació local de fotògrafs de la ciutat. L'exposició es podrà visitar al centre del 7 de setembre al 7 d'octubre. En Juan va descobrir la fotografia a l'edat de 20 anys, quan va caure a les seves mans una reflex analògica Ricoh del seu tiet. “D'aleshores ençà la fotografia ha estat quasi una teranyina on mica en mica he aprofundit en la meva passió, fins que he trobat un tret característic de les meves instantànies: la fotografia urbana en blanc i negre. M’atrau la gent, el desconegut, l’atzar i la llum. Recórrer els carrers per capturar la seva essència, passar desapercebut, sense interferir en el moment.”

Des-Connectats vol fer-nos reflexionar sobre situacions quotidianes i habituals de connexió i alhora desconnexió, sobre el jo i la forma que tenim de relacionar-nos amb els altres. Quines són les causes, motius i circumstàncies que ens porten a connectar-nos o desconnectar-nos de la nostra realitat d’una forma buscada o fortuïta? Utilitzem les tecnologies per la comunicació, l'entreteniment, cercar informació i tot plegat ens connecta/desconnecta del món real. Està això directament relacionat amb els canvis en les nostres relacions interpersonals? Ens apropen o ens aïllen? Existeix el risc de desconnexió d’alguns col·lectius? Gent gran, persones amb pocs recursos o amb un menor accés a aquestes tecnologies.

El projecte ha comptat amb la col·laboració de Koppis, un jove artista del grafit, que ha portat un tros de ciutat a la sala expositiva, així com la seva pròpia interpretació del projecte. L'exposició també inclou el “Manifest per a una nova cultura digital” realitzat per Jordi Jubany i Liliana Arroyo. Un manifest obert, viu i dinàmic pensat per prendre consciència del “moment crucial al present i el futur de la nostra vida individual i col·lectiva i de com els avenços tecnològics ens afecten en àmbits tan dispars com la política, la salut, l’economia, l’educació o els nostres drets. I, al mateix temps, com aquests canvis suposen una gran oportunitat de dissenyar una nova cultura digital per desenvolupar una societat millor”.

 

Podreu visitar i deixar la vostra aportació en una nostra plataforma interactiva disponible dins la sala d'exposicions.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 16 juliol, 2019 - 10:15

Una mica de vermut i un munt de sèries

Dins de les activitats del Viu l'estiu al Prat, els dissabtes 6 i 13 de juliol vam gaudir d'una nova proposta al Centre Cívic Palmira Domènech: el Vermut&Sèries, una trobada a la t...

dimecres, 10 juliol, 2019 - 17:45

Nova edició dels English Workshops per al curs 2019-2020

Augmenta l’oferta dels tallers de cara al curs vinent
ee-grup.jpg

dilluns, 8 juliol, 2019 - 12:30

El programa municipal IntersECCions realitza 65 accions per vincular educació, cultura i comunitat, 23 més que el curs passat

Les dades de balanç d’aquest curs escolar es van presentar durant l’Escola d...