Esteu aquí

Food Relations, projecte per a la inserció de dones immigrants, s’instal·la al Prat

Neix per apoderar dones d'origen immigrant amb infants a càrrec i que es troben en risc d'exclusió social i ha comptat aquest any amb 7 participants

L'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha visitat avui l'obrador d'Espigoladors on es du a terme el projecte.

dimecres, 14 octubre, 2020 - 14:30

El projecte Food Relations, nascut per apoderar i promoure l’ocupació entre dones immigrants o refugiades que es trobin a l'atur i en situació de vulnerabilitat, s’ha instal·lat a la nostra ciutat.

Food Relations, impulsat per l’Associació Benestar i Desenvolupament ABD, s’orienta a la inserció social i laboral d’aquestes dones través d’un projecte pilot comunitari basat en la creació i comercialització d'un producte alimentari intercultural de qualitat, sostenible, de proximitat i responsable des del punt de vista social, econòmic i ambiental.

Implicació de l'Ajuntament

L'Ajuntament del Prat ha col·laborat amb el projecte, derivant-hi i acompanyant des dels Serveis Socials municipals les dones que han participat i donant suport logístic amb la recerca i cessió d'espais, la comunicació de la iniciativa i la seva difusió a partir de la xarxa de contactes comunitaris. Per la seva banda, la Fundació Espigoladors, amb seu al Prat, col·labora en el projecte a través de la definició i producció del producte.

El projecte incorpora un espai de cures per als fills i filles de les dones participants durant el desenvolupament de les formacions. Aquest espai està a càrrec d'un grup de voluntàries.

La recent crisi social i sanitària ha provocat un augment del nombre de persones amb dificultats per accedir a una correcta alimentació. És per això que, enlloc de comercialitzar el producte elaborat, com estava inicialment previst, es distribuirà al Punt Solidari del Prat, a fi de col·laborar en l'accés a una alimentació saludable a les famílies de la ciutat que ho necessiten.

El producte és una compota de poma, pera i canyella, com a estratègia per incloure una font de vitamines i minerals en la dieta de les persones usuàries  del Punt Solidari. També han elaborat un receptari que introdueix diverses propostes sobre la utilització del producte.

Compartir

Noticies relacionades