Esteu aquí

Food Relations, projecte per a la inserció de dones immigrants, s’instal·la al Prat

Neix per apoderar dones d'origen immigrant amb infants a càrrec i que es troben en risc d'exclusió social i ha comptat aquest any amb 7 participants

L'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha visitat avui l'obrador d'Espigoladors on es du a terme el projecte.

dimecres, 14 octubre, 2020 - 14:30

El projecte Food Relations, nascut per apoderar i promoure l’ocupació entre dones immigrants o refugiades que es trobin a l'atur i en situació de vulnerabilitat, s’ha instal·lat a la nostra ciutat.

Food Relations, impulsat per l’Associació Benestar i Desenvolupament ABD, s’orienta a la inserció social i laboral d’aquestes dones través d’un projecte pilot comunitari basat en la creació i comercialització d'un producte alimentari intercultural de qualitat, sostenible, de proximitat i responsable des del punt de vista social, econòmic i ambiental.

Implicació de l'Ajuntament

L'Ajuntament del Prat ha col·laborat amb el projecte, derivant-hi i acompanyant des dels Serveis Socials municipals les dones que han participat i donant suport logístic amb la recerca i cessió d'espais, la comunicació de la iniciativa i la seva difusió a partir de la xarxa de contactes comunitaris. Per la seva banda, la Fundació Espigoladors, amb seu al Prat, col·labora en el projecte a través de la definició i producció del producte.

El projecte incorpora un espai de cures per als fills i filles de les dones participants durant el desenvolupament de les formacions. Aquest espai està a càrrec d'un grup de voluntàries.

La recent crisi social i sanitària ha provocat un augment del nombre de persones amb dificultats per accedir a una correcta alimentació. És per això que, enlloc de comercialitzar el producte elaborat, com estava inicialment previst, es distribuirà al Punt Solidari del Prat, a fi de col·laborar en l'accés a una alimentació saludable a les famílies de la ciutat que ho necessiten.

El producte és una compota de poma, pera i canyella, com a estratègia per incloure una font de vitamines i minerals en la dieta de les persones usuàries  del Punt Solidari. També han elaborat un receptari que introdueix diverses propostes sobre la utilització del producte.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 30 novembre, 2022 - 14:00

Ja disponible el número de novembre de la revista Viure+ de la gent gran

La revista Viure+ del mes de novembre ja està arribant a les cases de les persones grans del municipi. Viure + és la ...
Oficina Integral d'Atenció Social 1

dimecres, 30 novembre, 2022 - 12:45

El Prat, tercer municipi català amb una millor inversió social segons un informe de gerents de serveis socials de l’Estat

Amb 182,94 € per habitant i any, el Prat és el tercer municipi català amb...

dimarts, 29 novembre, 2022 - 12:30

Arriba la 20a edició de la Mostra d’Entitats del Prat

Durant aquest cap de setmana, en el marc de la 49a Fira Avícola, la Granja de la Ricarda acollirà la 20a edició de la Mostra d’Entitats del Prat. Un esdeve...