Esteu aquí

Finalitzen les obres de Mon Racó

Les actuacions s’han centrat en: reordenar l’espai, la plantació de nous arbres per ampliar les zones d’ombra, crear una zona amb paviment dur, ampliar i renovar el parc infantil, eliminar les pistes de patinatge i botxes i mantenir la filera de plàtans del canal de la Dreta, com a element identitari de l’espai.

Jardins de Mon Racó

dimarts, 27 abril, 2021 - 11:15

Fruit d’un procés participatiu dut a terme per l’Associació de Veïns de la Barceloneta, l’any 2019 van començar les obres per renovar la zona dels Jardins de Mon Racó, una superfície que abasta gairebé 3.900 m2. Totes les propostes van ser recollides pel veïnat del barri i ser presentades a l’Ajuntament perquè s’incorporessin al projecte tècnic que ja n’hi havia en marxa.

Un espai acollidor i accessible

L’objectiu de les obres ha estat, principalment, reordenar l’espai i actualitzar les seves instal·lacions. S’ha realitzat, per tant, una renovació de l’espai infantil, fent-lo més gran encara, s’han netejat i sanejat els arbres morts i s’han instal·lats de nous per tenir més ombra, s’ha habilitat un paviment dur, l’explanada de sauró, i s’han instal·lat nous bancs. La darrera acció feta a la zona ha estat la remodelació del canal de rec situat a la Carretera de la Platja.

A més a més, s’ha dut a terme una feina intensa per netejar l’arbrat de la zona, així com la resta de plantes que l’envolten També s’ha renovat la xarxa d’aigua potable i enllumenat públic i s’ha ampliat el clavegueram amb la construcció d’una nova xarxa de reg.

Ara, per tant, la ciutat té uns nous jardins acollidors i accessibles, de plataforma única i conservant els seus elements característics com ara una zona central per poder utilitzar-la en celebracions tradicionals com Sant Joan, el parc infantil, la vegetació de la zona i la filera de plàtans del canal de la Dreta. El cost total de les actuacions ha estat de prop de 500.000€

 

Compartir

Noticies relacionades

Guinguetes platja

divendres, 17 setembre, 2021 - 12:15

Les guinguetes de la platja modifiquen els seus horaris pels últims dies de temporada de bany

La qualitat de l’aigua continua sent excel·lent pel bany segons les darreres...

dijous, 16 setembre, 2021 - 12:00

L’Hospital de Bellvitge vacunarà sense cita prèvia els pacients i acompanyants que ho desitgin

L’hospital ha començat també a administrar la tercera dosi als pacients...
Projecte Sorell

dijous, 16 setembre, 2021 - 08:30

El programa SORELL aconsegueix estalviar més de 20.000 kg anuals de paper en llibres de text

La iniciativa, a més, permet abaratir la tornada a l’escola un 85% a les...