Esteu aquí

Finalitza el ramadà, que la comunitat musulmana del Prat vol donar a conèixer

divendres, 15 juny, 2018 - 08:30

Avui dia 15 se celebra la festivitat d'Eid al Fitr, que marca el final del mes de dejuni del Ramadà. Ahir a la tarda es va determinar la fi del mes amb l’observació de la lluna nova visible. Aquest moment és especialment intens per a les persones musulmanes perquè la tradició marca que fins que no es veu la lluna nova no es pot dir que ha acabat el ramadà i pot haver un marge de variació d’un dia, el que comporta allargar el dejuni diari un dia més.  
 
L’Eid al Fitr és un diada molt especial en la qual els homes es vesteixen de blanc, com a símbol de puresa, i les famílies s’apleguen per menjar àpats especials. La comunitat islàmica del Prat l’ha celebrat amb una pregària conjunta a primera hora del matí.
  
Amb l’objectiu de donar a conèixer el significat del moment del trencament del dejuni i del propi ramadà, la comunitat musulmana va convidar el passat divendres dia 8 a les entitats de l’espai de participació “Taula Nova Ciutadania” a un acte on van participar unes 80 persones. La comunitat  va oferir a les entitats participants una degustació de menjars típics com la sopa harira, dàtils, cus-cus i té.  
 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 5 desembre, 2023 - 13:30

Temps per cures: espai de canguratge el 21 i 22 de desembre

En horari de matí i tarda, a l’espai joc del Centre Cívic Sant Jordi Ribera...

dimarts, 5 desembre, 2023 - 09:30

El Pessebre Vivent del Prat de Llobregat arriba a la seva 23a edició

El barri també s'engalanarà de festa amb el Fem Nadal a Sant Cosme

dimarts, 5 desembre, 2023 - 08:45

La 50a Fira Avícola convoca més de 75.000 persones a la Granja de la Ricarda durant un cap de setmana farcit d’activitats

L’Ajuntament promourà la cria i popularització d’aquesta au mitjançant l...