Esteu aquí

Finalitza el ramadà, que la comunitat musulmana del Prat vol donar a conèixer

divendres, 15 juny, 2018 - 08:30

Avui dia 15 se celebra la festivitat d'Eid al Fitr, que marca el final del mes de dejuni del Ramadà. Ahir a la tarda es va determinar la fi del mes amb l’observació de la lluna nova visible. Aquest moment és especialment intens per a les persones musulmanes perquè la tradició marca que fins que no es veu la lluna nova no es pot dir que ha acabat el ramadà i pot haver un marge de variació d’un dia, el que comporta allargar el dejuni diari un dia més.  
 
L’Eid al Fitr és un diada molt especial en la qual els homes es vesteixen de blanc, com a símbol de puresa, i les famílies s’apleguen per menjar àpats especials. La comunitat islàmica del Prat l’ha celebrat amb una pregària conjunta a primera hora del matí.
  
Amb l’objectiu de donar a conèixer el significat del moment del trencament del dejuni i del propi ramadà, la comunitat musulmana va convidar el passat divendres dia 8 a les entitats de l’espai de participació “Taula Nova Ciutadania” a un acte on van participar unes 80 persones. La comunitat  va oferir a les entitats participants una degustació de menjars típics com la sopa harira, dàtils, cus-cus i té.  
 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 18 maig, 2021 - 15:00

Finalitza el "Ribera Talent" amb la participació i el talent del jovent de la ciutat

El divendres es van lliurar els premis als vídeos guanyadors en un acte...

dilluns, 17 maig, 2021 - 12:30

Avui 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

Per primera vegada es commemora al Prat, el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Un dia que té lloc cada 17 de maig i que pretén donar suport i...
Manifest Consell Infants Dia Mundial contra LGTBIfobia

dilluns, 17 maig, 2021 - 12:15

Prop de 30 nens i nenes han treballat durant dos cursos el respecte a la diversitat sexual, afectiva i de gènere, al Consell dels Infants del Prat

Els nens i nenes del Consell dels Infants s’han encarregat d’elaborar el...