Esteu aquí

Ficar-hi el nas

El Centre d'Informació Ambiental del Prat, Cases d'en Puig, acull fins al 22 de febrer una exposició de la Fundació "la Caixa" sobre les olors, les essències i les fragàncies naturals.

diumenge, 1 febrer, 2004 - 15:16

La mostra, titulada "Ficar-hi el nas" en català i "Por narices" en castellà, ens recorda que l'olfacte és un dels nostres sentits més oblidats, tot i que està íntimament relacionat amb la memòria i ens permet evocar i recordar moments del nostre passat personal. "Ficar-hi el nas" ens convida a conèixer, i a reconèixer, moltes olors que es corresponen amb essències naturals. N'hi ha que ens recordaran la infància, altres ens evocaran sensacions que hem tingut abans, i moltes seran olors noves procedents de flors, fruits, llavors, fulles, arrels, animals, ambients, etc. Només quatre de les seixanta fragàncies exposades són artificials.

A l'exposició podrem relacionar una olor amb el nom i la fotografia d'allò que olorem. Així, podrem aprendre a identificar diferents substàncies i també a utilitzar un llenguatge correcte a l'hora de referir-nos a diferents tipus d'olors.

A "Ficar-hi el nas" ens podrem traslladar, gràcies a l'olfacte, a una església (una barreja de pols, encens, cera i humitat) i a l'escola de la nostra infància (mandarina, punta de llapis, urea, pols i humitat). També tindrem l'oportunitat de reconèixer l'olor de xiclet i de bosc cremat, unes olors que tenim interioritzades. Algunes sensacions olfactives seran noves per a nosaltres, com ara l'olor de la mirra, del lliri de les valls, de l'almesc, del gàlban, de la molsa de les alzines, o l'olor de la nauseabunda secreció líquida de la civeta (un petit animal africà), amb la qual, segons la llegenda, es perfumava el rei Salomó.

L'exposició també planteja alguns reptes: serem capaços d'identificar les dues "essències problema"? La mostra es pot visitar individualment o en una visita guiada.


Cases d'en Puig
Pg. Agricultura, 4
Tel. 93 370 90 02

Compartir

Noticies relacionades

Espigolada

divendres, 22 octubre, 2021 - 12:30

Èxit de participació a l’espigolada popular

Gairebé una vintena de persones han participat a una de les primeres...
Visita Uralde 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 19:30

Diverses personalitats polítiques s'informen sobre el terreny dels valors del Delta del Llobregat i la importància de preservar-lo

Atenen una crida de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha convidat entre...

dijous, 21 octubre, 2021 - 16:15

Comença la instal·lació de plaques fotovoltaiques als equipaments municipals

A l’escola Charles Darwin s’està realitzant una prova pilot i el projecte...