Esteu aquí

Fet x tu, nou punt de referència de la col·lecció

La Biblioteca crea un nou centre d’interès agrupant els llibres de treballs manuals en un únic espai

dijous, 14 juliol, 2022 - 10:00

Us presentem "Fet X tu", un nou centre d'interès a la Biblioteca Antonio Martín amb una mostra disponible durant l'estiu a la planta baixa.
Aquest fons engloba tota mena de treball manual: des de bijuteria, ceràmica, joieria, labors, fusteria, ebenisteria, gravats, cistelleria, pintura, decoració, fabricació de cosmètica, perfums, sabons, espelmes, arranjaments florals, serigrafia, enquadernació i molt més.
Tots aquests documents estaran ubicats a la segona planta de la Biblioteca.

El perquè d'un nou centre d'interès a la Biblioteca

Els centres d'interès sorgeixen quan els llibres sobre un tema es concentren en un lloc concret per facilitar la consulta dels usuaris, i no existeix cap voluntat per part de la Biblioteca d'especialització en el tema.
Raons per crear-ho

  • Unitat temàtica com a estratègia per uns llibres molt dispersos.
  • Facilitar el seu retrobament i l'accès d'aquest fons als usuaris i usuàries.
  • Temàtica actual. Molts usuaris són adeptes als treballs manuals. És una activitat molt lligada a la sostenibilitat, al consum responsable, a l'oci i a la recuperació de l'artesania.

La Biblioteca s’implica en assolir l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible 12. Garantir modalitats de consum i producció sostenibles.
L'ODS 12 posa el focus en la promoció de la gestió sostenible i de l'ús eficient dels recursos naturals, en la reducció de la generació de residus i del malbaratament d'aliments, i en el foment de la gestió ecològicament racional dels productes químics en les pràctiques de producció i consum.

Selecció del fons inicial

Com en qualsevol altre fons concret, un dels primers passos a fer és seleccionar dins del fons general de la Biblioteca, els documents que formaran part d'aquest nou espai. El catàleg per matèries serà la nostra eina de cerca principal.
Una vegada seleccionat el fons inicial, s’organitza de manera que sigui fàcil trobar el llibre que es busca. Es dota a l'espai d'una senyalització apropiada i especial per a aquest fons.
Tots els centres d'interès segueixen un procés de tractament físic dels documents que inclouen: etiquetatge específic amb pictograma identificatiu i localització pròpia.

Política de la col·lecció

A partir d'aquest moment, el fons anirà creixent de manera continuada per tal de garantir la seva actualització i ho farà en proporció a la resta de la col·lecció de la Biblioteca segons les directrius de la política de desenvolupament de la col·lecció. Això és el que permetrà un desenvolupament continu i actualitzat del fons.

Vine, agafa un d'aquests llibres i aprèn a crear, utilitzant la imaginació i les teves mans.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 29 novembre, 2023 - 12:30

Explorant els misteris dels mars i els oceans a Investiguem, inventem

Des del projecte en xarxa ens submergim en l’univers de la ciència oceànica a...

dilluns, 27 novembre, 2023 - 14:30

El Prat condemna les violències masclistes a través de diferents aplecs ciutadans

El passat 24 de novembre van tenir lloc a la nostra ciutat diferents aplecs ciutadans per condemnar ...

dilluns, 27 novembre, 2023 - 12:00

La 21a Mostra d’Entitats arriba amb força

Es durà a terme els propers 1, 2 i 3 de desembre, en el marc de la 50a edició...