Esteu aquí

Fem obres a casa

De resultes de llençar un envà, canviar les rajoles, refer la cuina, pintar o canviar portes i finestres s'originen residus molt diversos que cal gestionar correctament per tal de minimitzar l'impacte sobre el medi ambient.

diumenge, 1 febrer, 2004 - 15:19

Alguns dels residus que ens podem trobar després de les obres són:

La runa

Trossos de rajoles, maons, guix,... un poti-poti de restes d'obra que cal llençar-los en sacs de runa o bé, contenidors metàl·lics autoritzats que subministren diferents empreses privades. Aquests es poden instal·lar a la via pública sense dificultar la circulació de vehicles i vianants, després d'obtenir la corresponent llicència municipal. Un cop ple cal trucar al telèfon que hi ha en el contenidor perquè l'empresa l'enretiri. En cas que en generem poca quantitat (sacs de menys de 0.5 m3) es pot portar directament a la deixalleria del Prat.

Per tal de que aquest residu es pugui reaprofitar cal que no es barregi amb altres residus com plàstics, cartrons...

Sanitaris i altres

Les piques, bidets, aigüeres, wàters... es poden portar directament a la deixalleria. Els sanitaris de ceràmica tenen el mateix destí que les runes.

Pintura, vernissos i dissolvents

Aquests residus poden esdevenir molt contaminants, ja què són de composicions químiques molt variades i sovint contenen metalls pesats. És per això que no es poden llençar pots mig plens als contenidors del carrer, cal portar-los a la deixalleria. Els productes més perillosos són els que contenen dissolvents ja que són productes inflamables i molt tòxics. Per això, és millor triar pintures fetes amb aigua, làtex o caseïna.

Els particulars poden portar les restes de productes generades pel bricolatge domèstic a la deixalleria, correctament etiquetades i tapades. Aquests residus es duen al Centre per al Recondicionament i la Recuperació de Residus Especials en Petites Quantitats de Montmeló, on són reagrupats per tractar-los en una planta externa.

Portes i finestres

Com que estan fetes de més d'un material: fusta, vidre, metall... cal dur-les a la deixalleria. La fusta es triturarà i es fabricarà conglomerat; el metall, un cop fos, s'utilitzarà per fabricar altres peces; i el vidre es fondrà per obtenir vidre nou.

Recordeu que al Prat hi ha el servei de recollida de mobles, que prèvia trucada passaran per la porteria de casa a recollir-vos les teves portes i finestres velles.


Anna Palau i Judith Llopis

Més informació...

Servei gratuït de recollida de mobles: 93 479 45 44

Servei d'Informació el Prat Sostenible (Cases d'en Puig):

Info.casesdenpuig@aj-elprat.es Telèfon: 93 370 90 02

Compartir

Noticies relacionades

Triatló

divendres, 15 octubre, 2021 - 10:45

Afectacions de trànsit pel XXV Triatló Ciutat del Prat

El proper diumenge, entre les 8 h del matí i les 2 h del migdia l’accés a la...
Aplec de la Tartana

divendres, 15 octubre, 2021 - 10:30

Torna l’Aplec de la Tartana

Després de la seva suspensió l’any passat a causa de la pandèmia, aquest...