Esteu aquí

Extensió del servei de teleassistència al Prat

Ja són més d'un centenar els aparells de teleassistència domiciliària instal·lats en llars de la ciutat.

dijous, 23 febrer, 2006 - 10:15

El servei gratuït de teleassistència domiciliària que presta l'Ajuntament del Prat està experimentant una important injecció de recursos, que s'ha traduït en un fort increment del nombre d'aparells instal·lats als domicilis (pràcticament s'han doblat en un any), així com també en diverses millores en el propi servei.

Així, les persones beneficiàries ja no són només els majors de 65 anys, sinó que també s'ha estès el servei a persones més joves amb diferents discapacitats.

Tot i que el servei està especialment pensat per a persones que viuen soles, també es presta a les que viuen acompanyades però són mútuament dependents, per exemple matrimonis molt grans. En aquests casos, disposen d'un aparell amb dos botons, un per a cadascun d'ells.

Una altra millora és que els aparells també s'instal·len per a persones que, per elles mateixes, no el podrien fer servir (sords, persones que no poden moure les mans...) però que viuen amb algú altre que ho pot fer per ells.

I encara més novetats: abans d'instal·lar un aparell, un equip tècnic visita el domicili en qüestió per revisar diversos aspectes, com per exemple les barreres arquitectòniques, i tenir un contacte informatiu amb la persona usuària.

La prioritat, els més grans
La voluntat de l'Ajuntament és que totes les persones del Prat majors de 75 anys tinguin la possibilitat d'estar cobertes per aquest servei, amb la intenció d'universalitzar la teleassistència domiciliària per als més grans.

Per poder accedir a un aparell de teleassistència cal demanar-ho als Serveis Socials de l'Ajuntament. Per concedir-lo, es prioritzen aspectes com la soledat, la dependència mútua, la discapacitat, l'edat, la capacitat econòmica... i sempre amb un informe mèdic que avali la conveniència i necessitat del servei.

Compartir

Noticies relacionades

Oficina Integral d'Atenció Social 2

dimarts, 7 juliol, 2020 - 13:00

L’Oficina Integral d’Atenció Social del Prat, que va obrir a mitjans de maig per l’emergència de la Covid19, ha atès prop de 2.100 persones

L’Oficina Integral d’Atenció Social (OIAS) del Prat ja ha atès 2.090 persones...

dilluns, 6 juliol, 2020 - 13:45

Nou protocol de tramitació per a la celebració d’actes a la ciutat

Des del dia 1 de maig 2020 s’ha iniciat un nou protocol de tramitació d’autoritzacions de l’ocupació de la via pública per celebrar quals...

divendres, 3 juliol, 2020 - 14:30

La qualitat de l'aigua de la platja és excel·lent per al bany, segons la darrera analítica

L'Ajuntament ha establert a la platja totes les mesures necessàries per...