Esteu aquí

Extensió del servei de teleassistència al Prat

Ja són més d'un centenar els aparells de teleassistència domiciliària instal·lats en llars de la ciutat.

dijous, 23 febrer, 2006 - 10:15

El servei gratuït de teleassistència domiciliària que presta l'Ajuntament del Prat està experimentant una important injecció de recursos, que s'ha traduït en un fort increment del nombre d'aparells instal·lats als domicilis (pràcticament s'han doblat en un any), així com també en diverses millores en el propi servei.

Així, les persones beneficiàries ja no són només els majors de 65 anys, sinó que també s'ha estès el servei a persones més joves amb diferents discapacitats.

Tot i que el servei està especialment pensat per a persones que viuen soles, també es presta a les que viuen acompanyades però són mútuament dependents, per exemple matrimonis molt grans. En aquests casos, disposen d'un aparell amb dos botons, un per a cadascun d'ells.

Una altra millora és que els aparells també s'instal·len per a persones que, per elles mateixes, no el podrien fer servir (sords, persones que no poden moure les mans...) però que viuen amb algú altre que ho pot fer per ells.

I encara més novetats: abans d'instal·lar un aparell, un equip tècnic visita el domicili en qüestió per revisar diversos aspectes, com per exemple les barreres arquitectòniques, i tenir un contacte informatiu amb la persona usuària.

La prioritat, els més grans
La voluntat de l'Ajuntament és que totes les persones del Prat majors de 75 anys tinguin la possibilitat d'estar cobertes per aquest servei, amb la intenció d'universalitzar la teleassistència domiciliària per als més grans.

Per poder accedir a un aparell de teleassistència cal demanar-ho als Serveis Socials de l'Ajuntament. Per concedir-lo, es prioritzen aspectes com la soledat, la dependència mútua, la discapacitat, l'edat, la capacitat econòmica... i sempre amb un informe mèdic que avali la conveniència i necessitat del servei.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 3 abril, 2020 - 09:00

El Servei de Mediació Ciutadana de l'Ajuntament ens dona pautes per millorar la convivència

Comunicar-nos de forma positiva és un dels millors recursos que tenim per...
Residència de gent gran

dimarts, 31 març, 2020 - 10:15

L'alcalde demana que la UME faci tasques de desinfecció a la residència de gent gran Onze de Setembre

Lluís Mijoler trasllada a la Delegada del Govern espanyol a Catalunya la...
Residència de gent gran

dilluns, 30 març, 2020 - 09:00

El Prat demana al Govern un pla d’actuació urgent per garantir la protecció als serveis domiciliaris i a les residències de la ciutat

L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha reclamat a la Generalitat de Catalunya...