Esteu aquí

Exposició dels 100 anys del Mercat Municipal del Prat

Enguany, el Mercat Municipal del Prat compleix 100 anys i, per comemmorar aquesta efemèride, s’ha organitzat una exposició fotogràfica per recordar els orígens i la història d’aquest espai, fonamental per al comerç de proximitat de la ciutat.

dimecres, 1 desembre, 2021 - 13:30

 

Enguany, el Mercat Municipal del Prat compleix 100 anys i, per comemmorar aquesta efemèride, s’ha organitzat una exposició fotogràfica per recordar els orígens i la història d’aquest espai, fonamental per al comerç de proximitat de la ciutat.

L’exposició, organitzada per l’Ajuntament del Prat amb el suport de la Diputació de Barcelona, es va inaugurar divendres 26 de novembre a la tarda al mateix Mercat Municipal del Prat (Plaça de la Vila, 12) i es podrà visitar fins al 28 de febrer de 2022. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, i de la regidora de Comerç i Turisme, Marina García, juntament amb representants dels paradistes.  

La mostra vol rendir homenatge al mercat, que va entrar en funcionament el 21 de novembre de 1921, i a tots els seus paradistes. Quan es va crear fa un segle, la seva principal funció era l’abastiment d’aliments a la població, que fins aleshores s’havia fet amb parades ambulants a la Plaça de la Vila i al mercat setmanal, que encara es manté actuament a la Ronda Sud. Històricament, més enllà de proveir aliments, també ha tingut un rol fonamental per a la cohesió comunitària i la socialització, especialment de les dones, que tradicionalment s’han ocupat en major mesura de les tasques de cura i manteniment de la llar com ara la compra d’aliments.

Aspectes com aquest els trobarem explicats a l’exposició que s’ha instal·lat a l’interior del mercat, que fa un viatge en el temps, tant pel que fa a les persones com a l’edifici i les seves remodelacions. Paral·lelament a l’exposició també s’organitzaran d’altres activitats per posar de manifest que, tot i ser centenari,  el mercat segueix ben viu.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 4 gener, 2022 - 09:00

Participa en el sorteig d'una bici de passeig!

Avui 4 de gener per la tarda i demà dia 5 al matí al Punt d'embolcall...

dilluns, 27 desembre, 2021 - 13:00

El Mercat Municipal estrena servei de wifi

La seva implantació s’emmarca dins de l’Eix 2 de l’Acord de reconstrucció ...
Fira Avícola 1

dimarts, 21 desembre, 2021 - 10:15

La Fira Avícola del Prat va rebre més de 50.600 visitants el darrer cap de setmana

Per fer balanç de la fira, l’Ajuntament ha encarregat per primer cop, a mode...