Esteu aquí

Experiència pionera perquè l’alumnat del Prat aprengui anglès dins i fora de l’aula en totes les etapes

Auxiliars de conversa nadius s’incorporen als centres educatius per reforçar les habilitats comunicatives de l’alumnat en anglès, donant suport als docents i fent pràctiques de conversa tant a l’aula com en espais informals com l’esbarjo o el menjador

Acte de recepció als auxiliars de conversa nadius.

dijous, 30 novembre, 2017 - 11:00

Durant aquest curs escolar, l’Ajuntament del Prat de Llobregat aposta per reforçar l’aprenentatge de l’anglès als centres educatius, maximitzant la seva exposició a la llengua. Per això posa en marxa una experiència pionera, perquè l’alumnat pugui aprendre anglès tant dins com fora de l’aula, amb el suport d’auxiliars de conversa nadius, que s’han incorporat als centres educatius a finals d’aquest mes de novembre.  

Les funcions dels auxiliars de conversa seran reforçar les habilitats comunicatives de l’alumnat en anglès i realitzar pràctiques de conversa tant dins de l’aula com fora, en espais com l’esbarjo, el menjador escolar o activitats del centre on es pugui fomentar l’ús d’aquesta llengua (sortides, festivals, jornades de portes obertes, activitats extraescolars...). Els auxiliars de conversa es coordinaran amb el professorat i també oferiran la seva col·laboració a les AMPA de cada centre educatiu. 
 
Les activitats dinamitzades pels auxiliars de conversa estan adreçades a alumnat de totes les etapes educatives i també beneficiaran el professorat i la comunitat educativa dels propis centres. A més, els auxiliars de conversa intervindran a l’escola de formació per a persones adultes. L’Ajuntament del Prat ha posat en marxa totes aquestes accions, d’acord amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. 

Prova pilot a 7 centres educatius del Prat 

Aquest curs escolar s’iniciarà aquest projecte a mode de prova pilot a 7 centres educatius de la ciutat: Escola Josep Tarradellas, Escola Joan Maragall, Escola del Parc, Escola Galileo Galilei, Institut Salvador Dalí, Institut Ribera Baixa i Escola d’adults Terra Baixa. Amb aquesta finalitat s’han contractat 6 auxiliars de conversa, tots ells nadius (del Regne Unit, Canadà...) i graduats en psicologia, educació, lingüística... De cara al curs vinent es preveu  duplicar el nombre de centres educatius i d’auxiliars contractats. 

El dimarts 28 de novembre es va celebrar al Centre Cívic Ribera Baixa un acte per donar el tret de sortida a l’inici del projecte, en què es va donar la benvinguda als auxiliars de conversa nadius, en presència dels equips directius i del professorat dels centres implicats, les seves AMPA i la inspecció educativa. Hi assistirà la tinenta d'alcalde d'Igualtat i Drets Socials i Regidora d'Educació, Pilar Eslava, a més d’altres representants municipals. 

Nou curs per al professorat: com ensenyar altres assignatures en anglès?

Paral·lelament, l’Ajuntament del Prat, en col·laboració amb el Centre d’Innovació i Formació en Educació de la UVic-UCC (CIFE), ofereix al professorat de la ciutat un altre curs de formació sobre metodologia per impartir en anglès altres assignatures del currículum escolar. Es tracta de la formació reglada “Model d’aprenentatge AICLE” (aplicació de metodologies d’Aprenentatge de Continguts i Llengua Estrangera) de 45 hores de durada. Més d’una vintena de docents de la ciutat estan realitzant aquesta formació a l’Escola Jacint Verdaguer, que es va iniciar el 9 d’octubre i finalitzarà el 14 de desembre. Per cursar-la, cal tenir el nivell B2 d’anglès. 

Projecte Educació, Cultura i Comunitat 

Les activitats per reforçar l’aprenentatge de l’anglès formen part del Projecte Educació, Cultura i Comunitat de l’Ajuntament del Prat, que s’ha posat en marxa durant aquest curs escolar. Mitjançant la vinculació d’aquests tres àmbits, el projecte vol afavorir el desenvolupament cultural i artístic de les persones al llarg de la seva vida, for¬mant una ciutadania amb capacitat crí-tica i amb interessos culturals diversos, i facilitant-los diferents pràctiques culturals.

El projecte pretén articular una xarxa de ciutat que connecti centres educatius, equipaments culturals, en¬titats culturals i artístiques, AMPA, famí¬lies, serveis educatius i l’Ajuntament (regidories d’educació i cultura)  amb la ciutadania, per poder desenvolupar conjuntament projectes educatius que ofereixin nous espais i oportunitats d’aprenentatge. Fins ara, ja s’organitzaven al Prat activitats culturals i educatives amb aquest objectiu, però, amb aquest projecte, es pretén fer un salt endavant, estenent i impulsant nous projectes de llarga durada. El projecte té els següents àmbits d'actuació: l'Educació en les arts (música, teatre, dansa i arts visuals); el Foment de la lectura; “Open to the world”, l'impuls de l'anglès; Patrimoni cultural i cultura popular; i Coneixement científic, tècnic i digital.
 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 2 desembre, 2021 - 16:00

Converses literàries engega el curs amb contes dins i fora de les aules

Es reprenen les activitats familiars En el marc del projecte Converses literàries del programa Interseccions, di...

dijous, 2 desembre, 2021 - 15:30

La cafeteria del Ribera s'inaugura al desembre a càrrec de la Fundació Rubricatus

Convidem al veïnat a fer propostes per trobar el millor nom pel projecte

dilluns, 29 novembre, 2021 - 10:00

Els English workshops, un canvi de mirada cap a l’anglès

Ja estan obertes les inscripcions del 2n trimestre