Esteu aquí

Èxit en la presentació de l’obra teatral “Hilvanando” de l’INS Les Salines

La proposta sorgeix de la reflexió de coeducació al centre educatiu

dimarts, 15 desembre, 2020 - 10:30

Aquest passat divendres 11 de desembre es va presentar l’obra de teatre “Hilvanando” al Teatre Modern, escrita i dirigida per Julio Antonio García Vega, professor de l’Institut Les Salines. L’obra va tenir tres passis, els dos primers adreçats a l’alumnat del centre i un altre a la tarda, obert a la ciutadania.

Aquesta proposta escènica neix fruit de les reflexions provocades en les formacions coeducatives que es van fer durant el curs 2018-2019. Un projecte de coeducació impulsat per l’Ajuntament del Prat, que cada curs acompanya i assessora a professorat de centres educatius del municipi i que es sol.licita a través del Catàleg d'activitats educatives. L’objectiu és incorporar la mirada coeducativa, amb la voluntat de combatre el sexisme, el masclisme, i educar per integrar els valors de la cura, el respecte i l’empatia, en comptes de la competició i la violència, per així millorar la convivència escolar.

L’obra, escenifica la vida de 4 dones amb realitats molt diferents però moltes interseccions, amb unes vivències molt reveladores i unes connexions, que no deixa indiferent a les persones que veuen l’obra.

El muntatge ha estat possible gràcies a la col·laboració de “Puro Teatro” amb les actrius Madaly Ortiz, Trini Villalba, Gemma Cobo, Yolanda Domènech. També ha comptat amb la participació de Marta de las Heras Martínez i Janet Ortíz Galilea com a vocalistes i a la guitarra Delfina Machicote, artistes que han interpretat una peça musical al inici, ben integrada dins del relat.

Obra col·laborativa

El Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa ha facilitat els seus espais pels assajos i també per a la preparació tècnica de l’obra. El Teatre L’Artesà, ha facilitat la cessió del Teatre Modern on van tenir lloc els tres passis de l’obra. L’alumnat de l'INS Les Salines ha participat activament, com per exemple l’alumnat del PFI Auxiliar d’imatge personal: perruqueria i estètica qui va fer les feines de perruqueria. La caracterització la va fer l’alumnat de CFGS de Caracterització de l’Institut Mare de Déu de la Mercè.

La proposta teatral ha tingut en compte la inclusió i l’accessibilitat, fins i tot oferint un servei de llenguatge de signes al llarg de tota l’obra, a partir d’una persona ubicada a l’escenari junt amb les actrius.

“Hilvanando” ha comptat amb el reconeixement del XVI Concurs per l’eradicació de la violències masclistes, que convoca la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere, guanyant el 2n Premi en la categoria de més de 17 anys pel seu guió i la seva proposta.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 19 octubre, 2021 - 09:30

L’exposició del Clic Prat reviu una Festa Major molt especial

Les fotografies guanyadores i finalistes del 18è Clic Prat, s’exposen al...

dilluns, 18 octubre, 2021 - 12:00

Comença el cinquè curs de desplegament de projectes del programa IntersECCions

Aquest octubre han iniciat moltes de les accions que impliquen centres i...

divendres, 15 octubre, 2021 - 13:30

Arriba l'Octubre Ada Lovelace un any més

El cicle dedicat a la visibilitat de les dones científiques i engingyeres i a...