Esteu aquí

Èxit de participació a l’any nou xinès al Prat

dimecres, 9 febrer, 2022 - 14:30

El passat dimarts 8 de febrer es va dur a terme al centre cívic Palmira Domènech, l’acte central de celebració de l’any nou xinès. L’activitat va ser organitzada per l’Ajuntament i l’Associació de la comunitat xinesa del Prat i va comptar amb la participació de més de 70 persones.

La presentació de l’acte va ser a càrrec de la regidora de Joventut, Acció Comunitària, Drets Humans i Memòria democràtica, Esther Garcia, que va donar pas a la conferència sobre l’actualitat de les migracions xineses impartida per l’experta Begoña Ruiz de Infante.

A la conferència es van tractar diversos aspectes relatius a la presència de la població d’origen xinès a Catalunya i al Prat i la seva importància econòmica a través dels negocis i les relacions que s’estableixen amb el país d’origen.

També es van tractar temes sobre aspectes culturals i educatius i del paper de la dona xinesa. La conferenciant també va donar exemples de bones pràctiques per part de la comunitat xinesa per a promoure l’apropament a la resta de la ciutadania a través d’activitats relacionades amb la gastronomia, les arts i la cultura.  

L’acte va continuar amb la presentació de l’Associació xinesa del Prat per part del seu president Xu Qiaomin  i va finalitzar amb actuacions musicals d’instruments tradicionals, com l’Erhú i el Gu zheng, i també danses de diverses regions de la Xina.

Compartir

Noticies relacionades

ok_jpg_banners_cej-700x400.jpg

divendres, 29 setembre, 2023 - 11:30

Torna el Club Esport Jove!

Al mes d’octubre comença una nova temporada del Club Esport Jove

dijous, 28 setembre, 2023 - 13:30

Comencen les activitats per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental al Prat

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va declarar el 10 d’octubre com el Dia Mundial de la Salut Ment...

dijous, 28 setembre, 2023 - 08:30

En marxa les activitats del segon semestre de l’Aula de Salut

Com es habitual després de l’estiu a la nostra ciutat, l’Aula de Salut engega la seva proposta d’activitats per a la segona part de l’any. ...