Esteu aquí

Èxit de participació a l’any nou xinès al Prat

dimecres, 9 febrer, 2022 - 14:30

El passat dimarts 8 de febrer es va dur a terme al centre cívic Palmira Domènech, l’acte central de celebració de l’any nou xinès. L’activitat va ser organitzada per l’Ajuntament i l’Associació de la comunitat xinesa del Prat i va comptar amb la participació de més de 70 persones.

La presentació de l’acte va ser a càrrec de la regidora de Joventut, Acció Comunitària, Drets Humans i Memòria democràtica, Esther Garcia, que va donar pas a la conferència sobre l’actualitat de les migracions xineses impartida per l’experta Begoña Ruiz de Infante.

A la conferència es van tractar diversos aspectes relatius a la presència de la població d’origen xinès a Catalunya i al Prat i la seva importància econòmica a través dels negocis i les relacions que s’estableixen amb el país d’origen.

També es van tractar temes sobre aspectes culturals i educatius i del paper de la dona xinesa. La conferenciant també va donar exemples de bones pràctiques per part de la comunitat xinesa per a promoure l’apropament a la resta de la ciutadania a través d’activitats relacionades amb la gastronomia, les arts i la cultura.  

L’acte va continuar amb la presentació de l’Associació xinesa del Prat per part del seu president Xu Qiaomin  i va finalitzar amb actuacions musicals d’instruments tradicionals, com l’Erhú i el Gu zheng, i també danses de diverses regions de la Xina.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 24 novembre, 2022 - 14:30

Demà comença el gran recapte d’aliments

Durant el proper dies 25 i 26 de novembre, es durà a terme a la nostra ciutat la 14a edició del gran recapte d’aliments. Una iniciativa solidària, encapçalada per la Fundació Banc del...

dijous, 24 novembre, 2022 - 11:30

Les participants del cicle 'En Femení' elaboren una pancarta amb motiu del 25N

Us convidem a portar-la plegades a l'acte central a la Plaça Catalunya, el...
Persones usuàries participen en la cogestió de La Botiga

dijous, 24 novembre, 2022 - 09:30

La Botiga del Prat, programa d’innovació social de suport alimentari, arriba a 3.500 persones durant el seu primer any de funcionament

A partir d’un servei de garantia alimentària, a La Botiga, es treballa l...