Esteu aquí

Èxit de participació a la primera desfilada pel Dia de l’Alliberament LGTBI al Prat

TEMES: Persones,LGBTI

Èxit de participació a la primera desfilada pel Dia de l’Alliberament LGTBI al Prat

Media Root

dimecres, 6 juliol, 2022 - 14:00

Per primera vegada, El Prat va acollir el passat dissabte 2 juliol la celebració del Dia per l’Alliberament LGTBI amb una desfilada pels carrers de la ciutat i una posterior celebració a La Capsa.

Centenars de persones van convertir la celebració del “El nostre primer Orgull” en un fet històric. Un èxit rotund que va acollir a persones diverses amb un objectiu comú: reivindicar un món més lliure i amb diversitat sexual, afectiva i de gènere, en un acte tant festiu com reivindicatiu a favor dels drets de col·lectiu LGTBIQ+.

La desfilada es va iniciar a la plaça Catalunya amb la carrossa de l’entitat pratenca Orgull Pota Blava i l’animació de Lili Poliester, Tursita Sueca, La Ferri, Nayeli Bukele i Fonatrix Lestrange. Tot seguit va començar la desfilada pels carrers de la ciutat: carrer Lleida, carretera de la Marina, avinguda Verge de Montserrat fins arribar a La Capsa. El carrers del Prat es van convertir en una marea de colors, cants i de gent que s’anava sumant poc a poc a la celebració.

En total, es calcula que van participar més de 800 persones.

A La Capsa es va fer la benvinguda a la carrossa i a les artistes. Allà, l’alcalde Lluís Mijoler va agrair el compromís a l’entitat Orgull Potablava per la seva defensa dels drets del col·lectiu a la nostra ciutat. Poc després, Valle Alcaide i Juanma Aranda, Presidenta i vocal de l’entitat, van llegir un manifest ple de força i reivindicació. Seguidament la celebració va continuar amb les propostes musicals de la Lili Poliester i Turista Sueca i les actuacions de La Ferri, Nayeli Bukele i DJ La neni.

A banda de les actuacions, també van haver-hi diferents stands informatius: el de l’entitat Orgull Potablava, el de StopSida i el de Panteres Grogues. A més, la plaça Joan Garcia Nieto va acollir les parades artesanes de El Prat Crea.

En aquest enllaç trobareu totes les imatges de la desfilada. A més, també podeu veure el vídeo de El Prat TV.

La desfilada, una proposta ciutadana

Fa un any es va celebrar per primera vegada la Taula LGTBIQ+ un espai participatiu, obert a la ciutadania i entitats vinculades al col·lectiu, d’aquesta primera trobada va sortir la idea de voler celebrar el dia de l’Orgull, on la pandèmia va frenar-ho i aquest any s’ha pogut posar amb marxa a petició de l’entitat Orgull Pota Blava, entitat referent a la ciutat que va apostar i demanar aquesta celebració, una empenta conjunta entre entitat i el programa de Feminisme i LGTBI que ha fet possible “El nostre primer Orgull”

 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 21 setembre, 2023 - 13:30

Una Festa Major inclusiva i lliure de sexisme

Un any més, arriba una nova edició de la Festa Major. Des de l’Ajuntament es treballa amb l’objectiu de que tota la ciutadania pratenca pugui gaudir-la obertament, sense ...

dilluns, 18 setembre, 2023 - 14:30

La 20a Trobada de Dones centra la seva mirada en la síndrome de la impostora

Van participar més d’un centenar de dones de la ciutat