Esteu aquí

Èxit d’assistència i bona valoració de la 15a Trobada de Dones

TEMES: Persones,Dones
Foto de família de la  Trobada Dones, 2018

dimecres, 19 setembre, 2018 - 11:45

El passat dissabte va tenir lloc la 15a Trobada de Dones. A les 10 hores, la presidenta de l’Institut Català de les Dones, la Sra. Núria Balada, juntament amb la Regidora d’Igualtat, la Sra. Anna Martin Cuello, van donar la benvinguda a les 127 persones que s’hi van trobar.

A continuació, la Irantzu Varela -periodista i activista feminista- i la Míriam Solà -filòsofa, màster en estudis de gènere i investigadora feminista- van fer les seves intervencions, per a continuació crear un clima de conversa entorn a les preguntes que realitzava la Isa Gonzalo, directora de Planeta Prat del Prat Ràdio.

Elles van parlar sobre “els reptes del feminisme desprès del 8 de març”, i van emmarcar el moment actual que viu el feminisme com a moviment social, ideologia i forma de vida, que lluita en contra de tot tipus d’opressions utilitzant sempre formes col·lectives. Es van obrir moltes línies de debat, com és el llenguatge, els mitjans de comunicació, la justícia, la qüestió de la violència en un sentit ampli de la paraula...

Després de la pausa – cafè, on les assistents van poder conversar, contrastar idees i comentaris, es van posar en marxa 4 tallers participatius de forma simultània.  “Analitzem privilegis i formes de discriminació”, a càrrec de la  Mariana Olisa, del col·lectiu Afrofeminista; “Apoderament des de la consciència corporal”, a càrrec de la Imma Terribas, terapeuta pratenca especialitzada en ioga i meditació; “Creant música en femení: Cercle de percussió”, de la mà de Music Trainig Lab; i “Món laboral i lluita de les dones”, liderat per la Neus Moreno, membre de la Secretaria de les Dones de CCOO de Catalunya i de la Xarxa Feminista.

La Trobada va concloure amb la ja tradicional foto de família.

Aquest any, s’ha obsequiat a les persones assistents amb una bossa que ha elaborat la cooperativa de dones, el Didal. Amb el dibuix de la proposta gràfica de l’artista visual pratenca, la Maite Travé.

En Breu, es podrà mostrar el resum gràfic de la Trobada, que realitza la jove artista afincada al Prat, la Inés Clapés.

 

En els següents links es poden veure el reportatge d'elprat.tv i les imatges de la Trobada. 

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 26 maig, 2020 - 11:45

L'adopció d'animals de companyia, la millor opció

Tenir un animal de companyia és una gran responsabilitat. Cal pensar-s'ho...

dilluns, 25 maig, 2020 - 09:30

Recomanacions per a la desescalada a les comunitats veïnals

El Servei de Bon Veïnatge i Convivència de l'Ajuntament del Prat respon a les...

divendres, 22 maig, 2020 - 09:45

Llencem correctament les mascaretes i els guants usats

Deixar a la via pública els guants o les mascaretes usades és, a més de...