Esteu aquí

Ets una dona "Elionor"?

TEMES: Persones,Dones

Un programa europeu amb aplicació al Prat pretén facilitar l'accés i la reincorporació al mercat laboral de les dones amb més dificultats per aconseguir-ho. Es tracta del projecte Elionor.

dimecres, 1 octubre, 2003 - 02:00

La Diputació de Barcelona va presentar a Brussel·les aquest ambiciós projecte, Elionor, que es va aprovar dins la iniciativa comunitària Equal. Té com a objectiu incrementar la taxa d'activitat laboral a la província de Barcelona facilitant l'accés i la reincorporació al mercat laboral de les persones que tenen dificultats per aconseguir-ho. Per això s'adreça a persones inactives que en els últims dotze mesos no hagin treballat durant més d'un mes.

L'Equal Elionor té dos eixos: les línies generals i les locals. Les primeres defineixen allò que es vol aconseguir amb aquest programa, i les locals concreten les actuacions específiques que es duran a terme per aconseguir-ho. En el programa participen més de seixanta municipis de la província de Barcelona. També hi estan implicats els Pactes Territorials del Baix Llobregat, Mataró, Granollers, el Moianès i Vilafranca del Penedès, els sindicats UGT i CCOO, la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, l'associació empresarial Fepyme, la Federació de Pares i Mares de Catalunya i l'Associació de Dones Surt.

Al Baix Llobregat, i concretament al municipi del Prat, el projecte s'adreça a dones inactives, és a dir, a les que només treballen a casa i no tenen cap relació amb el món laboral. Dones que fa un any o més que no estan donades d'alta a la Seguretat Social i que, per diferents raons, van deixar de buscar feina. L'objectiu és que aquestes dones tornin a ser actives, és a dir, tornin a buscar una feina remunerada.

Des del Centre de Promoció Econòmica de l'Ajuntament del Prat es volen promoure mesures efectives d'inserció sociolaboral del col·lectiu de dones inactives, eliminar les barreres causades per prejudicis socials, acompanyar les persones en la transició al món laboral i crear sistemes destinats a fomentar l'autonomia i activar l'ocupació. El projecte ofereix orientació per decidir de què es vol treballar i cursos d'informàtica, teletreball i autoocupació.

Després d'un any de preparatius, el projecte Elionor ja ha començat a funcionar al mes de setembre. Els cursos es començaran a impartir a l'octubre. Per això, si ets dona i no treballes, i vols tornar a treballar, vés al Centre de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, al carrer de les Moreres, 48, o bé truca al telèfon 93 478 68 78 i pregunta pel programa Elionor.

Elvira Aceves

Compartir

Noticies relacionades

Residència de gent gran

divendres, 3 abril, 2020 - 15:15

L’Ajuntament del Prat, preparat per actuar a la residència Onze de Setembre si la Generalitat ho autoritza

El municipi dona un important contingent de material sanitari als i les...

divendres, 3 abril, 2020 - 09:00

El Servei de Mediació Ciutadana de l'Ajuntament ens dona pautes per millorar la convivència

Comunicar-nos de forma positiva és un dels millors recursos que tenim per...
Residència de gent gran

dimarts, 31 març, 2020 - 10:15

L'alcalde demana que la UME faci tasques de desinfecció a la residència de gent gran Onze de Setembre

Lluís Mijoler trasllada a la Delegada del Govern espanyol a Catalunya la...