Esteu aquí

Estudien millorar la mobilitat i seguretat de la bicicleta al Prat

Un equip tècnic farà un estudi de camp durant diversos mesos.

dimecres, 22 octubre, 2008 - 12:08

Una empresa especialitzada en mobilitat en bicicleta farà un estudi per millorar la seguretat i comoditat de les persones que es mouen en bicicleta per la nostra ciutat.

L'Ajuntament ha encarregat a aquesta empresa, Atizza First SL, que faci un estudi exhaustiu que indiqui propostes per eliminar els punts negres que es troben els i les ciclistes quan circulen pel Prat i per millorar la convivència entre bicicletes i vehicles i vianants.

El resultat de l'estudi, que estarà enllestit a finals d'any, ha de ser una diagnosi profunda que aporti propostes de millora sense que sigui necessari crear carrils bici ja que, per les característiques urbanístiques del Prat, això és força complicat en la gran majoria de carrers de la ciutat.

En altres ciutats estudiades per l'empresa Atizza, les mesures que s'han adoptat han consistit, bàsicament, en reforçar la senyalització horitzontal i vertical, en habilitar nous "stops" en punts conflictius, en canviar el sentit d'alguns carrers o fins i tot convertir alguns carrers que tenien doble sentit en carrers de sentit únic, entre altres mesures.

Una altra actuació prevista quan finalitzi l'estudi serà una campanya ciutadana per incentivar l'ús de la bicicleta a la ciutat.

Bicing al Prat
D'altra banda, l'Entitat Metropolitana del Transport (EMT) vol implantar un sistema de lloguer públic de bicicletes en 17 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona, entre els quals el Prat. El sistema seria similar al que funciona a Barcelona sota el nom de Bicing.

L'EMT també està estudiant les característiques del nostre municipi per tal de fer la implantació d'aquest sistema de lloguer.

Compartir

Noticies relacionades

Guinguetes platja

divendres, 17 setembre, 2021 - 12:15

Les guinguetes de la platja modifiquen els seus horaris pels últims dies de temporada de bany

La qualitat de l’aigua continua sent excel·lent pel bany segons les darreres...
Projecte Sorell

dijous, 16 setembre, 2021 - 08:30

El programa SORELL aconsegueix estalviar més de 20.000 kg anuals de paper en llibres de text

La iniciativa, a més, permet abaratir la tornada a l’escola un 85% a les...

dilluns, 13 setembre, 2021 - 14:45

Obres de millora a les escoles

Durant l’estiu, l’Ajuntament ha realitzat diverses actuacions per tal de...