Esteu aquí

Estudi sobre els colors de la ciutat

L'Ajuntamentdel Prat i les empreses químiques Atofina España S.A., Clariant Ibérica S.A., i Industrias Titán S.A., totes tres amb fàbriquesal municipi, han signat un conveni per estudiar els colors de les façanes de la ciutat dins de la campanya per millorar el paisatge urbà.

dilluns, 1 abril, 2002 - 02:00

Segons l'acord, cada empresa aportarà 5.109 euros per a la redacció del projecte. L'Ajuntament, dins de la campanya de millora del paisatge urbà, està especialment interessat en la investigació del coneixement dels colors de les façanes de la ciutat i de la importància que aquests tenen en la nova edificació, així com en la rehabilitació dels edificis ja construïts.
Aquest estudi es concretarà en la redacció d'un document de síntesi que serà finançat amb una aportació total de 15.326 euros per part de les tres esmentades empreses. Atofina, Clariant i Titán seran considerades patrocinadores del projecte.
Fa un any que l'Ajuntament va crear l'Oficina Municipal d'Edificació i Habitatge, amb la intenció de donar un nou impuls a la renovació i rehabilitació dels habitatges del Prat, vetllar per la qualitat de les noves construccions i informar sobre els habitatges de promoció pública i privada, entre altres tasques. Entre les seves atribucions destaca la convocatòria d'uns premis d'arquitectura a les millors rehabilitacions i noves construccions que es fan cada any a la ciutat.
Aquesta oficina també està elaborant un estudi per a la millora del paisatge urbà que analitzi la situació real de la ciutat i que faci propostes concretes per a millorar l'entorn. Aquest estudi engloba tot el teixit residencial de la ciutat (que té una extensió aproximada de 272 hectàrees) i podrà convertir-se en un document normatiu que reguli criteris com la rehabilitació de façanes segons la seva tipologia i antiguitat, els colors i materials a utilitzar, i les tècniques de restauració. 

E. P. 

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 1 juliol, 2020 - 08:45

Comença la compensació dels títols de transport integrats no utilitzats durant l’estat d’alarma

Les persones que no han fet servir el seu títol des del 14 de març podran...
Fartets

dilluns, 29 juny, 2020 - 15:00

Fartets criats al Zoo s’alliberen en una bassa del delta del Llobregat

L’objectiu del pla de reintroducció és crear nuclis poblacionals de Fartets...
Aparcament bicicletes platja

dilluns, 29 juny, 2020 - 14:30

180 persones fan servir els nous aparcaments gratuïts i vigilats per a bicicletes de la platja del Prat en els seus primers 4 dies de funcionament

L’Ajuntament del Prat va posar en marxa aquests aparcaments dijous passat,...