Esteu aquí

Es retalla un espigó perquè circuli la sorra

Alliberarà arena acumulada a la platja de ca l'Arana.

dilluns, 16 gener, 2006 - 12:47

L'espigó que protegeix la desembocadura al mar del canal de la Bunyola s'està retallant en tres quartes parts perquè la platja de ca l'Arana alliberi més sorra cap a la resta del litoral pratenc.

L'espigó tanca pel sud la platja de ca l'Arana, creada com a banc d'alimentació de sorra per a la resta de platges del Prat. Però l'excessiva llargària de l'espigó (uns 200 m) dificulta la circulació de la sorra cap al sud.

Continua l'aportació de sorra
Dels 3,5 milions de metres cúbics de sorra que el port ha d'abocar a la platja de ca l'Arana, ja se n'hi han posat tres. El mig milió restant s'anirà abocant, a partir de finals de gener, al llarg de la resta de platges del Prat, ja que la de ca l'Arana encara té massa sorra per alliberar.

Cal recordar que la declaració d'impacte ambiental (DIA) de l'ampliació del port estableix que l'autoritat portuària ha d'aportar, cada any, 100.000 metres cúbics de sorra a les platges del Prat per assegurar-ne el manteniment.

Compartir

Noticies relacionades

Espigolada

divendres, 22 octubre, 2021 - 12:30

Èxit de participació a l’espigolada popular

Gairebé una vintena de persones han participat a una de les primeres...
Visita Uralde 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 19:30

Diverses personalitats polítiques s'informen sobre el terreny dels valors del Delta del Llobregat i la importància de preservar-lo

Atenen una crida de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha convidat entre...

dijous, 21 octubre, 2021 - 16:15

Comença la instal·lació de plaques fotovoltaiques als equipaments municipals

A l’escola Charles Darwin s’està realitzant una prova pilot i el projecte...