Esteu aquí

Es posen en marxa les cooperatives escolars Crazy Kids, J.M.A. i Maragall

L’alumnat desenvolupa competències formatives i aprèn que hi ha un model econòmic alternatiu al tradicional, que posa el benestar de les persones al centre enlloc del lucre i els beneficis

Alumnes fent tràmits a l'OIAC.

dimarts, 18 desembre, 2018 - 13:15

La cooperativa “Crazy Kids” de l’Escola Bernat Metge i les cooperatives “Maragall” i “J.M.A” de l’Escola Joan Maragall, han sol·licitat l'alta a l'Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC) de l'Ajuntament. Els consells rectors de cada cooperativa, en representació dels tots els socis i totes les sòcies, han presentat els seus estatuts i l'acta de constitució. 

Tots els alumnes implicats, de 5è de primària, són socis fundadors de la cooperativa escolar simulada. El procés dura tot el curs i consta de diverses fases com la constitució i legalització, el disseny de la imatge gràfica, l’elecció del producte a elaborar, i la venda i l’elecció de projectes socials de la ciutat on destinar-ne els beneficis.

Projecte municipal

L’Ajuntament del Prat, a través de les regidories de Promoció Econòmica i Educació, ha posat a l’abast de les escoles del municipi, per segon any consecutiu, aquest projecte que permet apropar el món de l’economia social i solidària i els principis del cooperativisme a l’escola: la participació voluntària i oberta, la gestió democràtica, l’interès per la comunitat, la participació econòmica de les persones sòcies en un projecte comú... La iniciativa s’emmarca en el programa de la Diputació de Barcelona “Cultura Emprenedora a l’Escola”. 

Durant tot aquest procés, l’alumnat no només desenvolupa competències formatives (lingüístiques, matemàtiques, digitals, artístiques...), sinó que també aprèn que hi ha un model econòmic alternatiu al tradicional, que posa el benestar de les persones al centre enlloc del lucre i els beneficis.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 21 juny, 2019 - 11:00

Tallers de català per a persones joves nouvingudes

A les Cases d'en Puig durant el mes de juliol

divendres, 21 juny, 2019 - 10:45

Obre l'exposició "Quan l'estiu era en blanc i negre" al Cèntric

Recorregut sobre l'evolució del lleure al Prat: activitats a la platja i al...

dimecres, 19 juny, 2019 - 09:30

El comerç del Prat s’implica en la creació dels camins escolars

A finals del mes passat es va presentar a les comunitats de les escoles Pepa Colomer, Ramon Llull i Galileo Galilei la proposta ciutad...