Esteu aquí

Es posen en marxa les cooperatives escolars Crazy Kids, J.M.A. i Maragall

L’alumnat desenvolupa competències formatives i aprèn que hi ha un model econòmic alternatiu al tradicional, que posa el benestar de les persones al centre enlloc del lucre i els beneficis

Alumnes fent tràmits a l'OIAC.

dimarts, 18 desembre, 2018 - 13:15

La cooperativa “Crazy Kids” de l’Escola Bernat Metge i les cooperatives “Maragall” i “J.M.A” de l’Escola Joan Maragall, han sol·licitat l'alta a l'Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC) de l'Ajuntament. Els consells rectors de cada cooperativa, en representació dels tots els socis i totes les sòcies, han presentat els seus estatuts i l'acta de constitució. 

Tots els alumnes implicats, de 5è de primària, són socis fundadors de la cooperativa escolar simulada. El procés dura tot el curs i consta de diverses fases com la constitució i legalització, el disseny de la imatge gràfica, l’elecció del producte a elaborar, i la venda i l’elecció de projectes socials de la ciutat on destinar-ne els beneficis.

Projecte municipal

L’Ajuntament del Prat, a través de les regidories de Promoció Econòmica i Educació, ha posat a l’abast de les escoles del municipi, per segon any consecutiu, aquest projecte que permet apropar el món de l’economia social i solidària i els principis del cooperativisme a l’escola: la participació voluntària i oberta, la gestió democràtica, l’interès per la comunitat, la participació econòmica de les persones sòcies en un projecte comú... La iniciativa s’emmarca en el programa de la Diputació de Barcelona “Cultura Emprenedora a l’Escola”. 

Durant tot aquest procés, l’alumnat no només desenvolupa competències formatives (lingüístiques, matemàtiques, digitals, artístiques...), sinó que també aprèn que hi ha un model econòmic alternatiu al tradicional, que posa el benestar de les persones al centre enlloc del lucre i els beneficis.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 20 setembre, 2019 - 14:30

Nova convocatòria dels Premis El Prat Emprèn

Es poden presentar candidatures fins el 18 d'octubre

divendres, 20 setembre, 2019 - 10:30

Dues entitats pratenques, premiades per l'Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat

Reconeixement a el Centre de Promoció Social Francesc Palau i a la Fundació...

dijous, 19 setembre, 2019 - 11:45

L'escola de persones adultes Terra Baixa comença el curs amb més de 550 alumnes

S’hi ofereixen 30 ensenyaments diferents