Esteu aquí

Es manté l'avís preventiu per contaminació atmosfèrica

Tot i que ha finalitzat l'episodi ambiental de contaminació atmosfèrica, es manté l’avís preventiu per nivells moderats de contaminació de l’aire. L'avís es fa extensiu a tot Catalunya, també al Prat de Llobregat.

Avís preventiu contaminació aire

dimecres, 3 juliol, 2019 - 10:30

El Departament de Territori i Sostenibilitat manté l'avís preventiu per contaminació atmosfèrica a tot Catalunya per la presència de partícules PM10 (micropartícules sòlides o líquides de pols, cendra, sutge, partícules metàl·liques, ciment o pol·len disperses a l’atmosfera). Tot i que ha finalitzat l'episodi ambiental de contaminació atmosfèrica, es manté l’avís preventiu per nivells moderats de contaminació de l’aire tant al Prat de Llobregat com arreu de Catalunya.  

L’avís preventiu és la fase prèvia a la possibilitat d’episodi ambiental, sense que s’hagi de produir necessàriament. L’objectiu d’aquesta actuació és reduir les emissions de contaminants per evitar que aquest episodi es produeixi. Davant d’aquest avís, l’Ajuntament del Prat ha posat en marxa mesures preventives, d’acord amb el protocol intern municipal i seguint el Pla d’actuació per a la millora de la qualitat de l’aire.

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic farà un seguiment diari exhaustiu dels nivells i valorarà si cal activar un episodi de contaminació per partícules –que no comporta restriccions de vehicles–, o bé desactivar l’avís preventiu. L’estat de l’avís s’actualitza constantment al web airenet.gencat.cat.

La Generalitat també recomana a la ciutadania:

  • Realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit.
  • Utilitzar el transport públic.
  • Reduir els desplaçaments amb vehicle privat (si és possible, treballar a distància, variar l’horari de feina a canvi de viatjar amb transport públic, treballar en un altre lloc de l'empresa, més a prop de casa…).
  • Utilitzar el cotxe compartit.
  • Realitzar una conducció eficient (arrencada suau, reduir la velocitat, utilitzar el fre motor, evitar accelerades i frenades brusques, etc.).
  • En el cas de disposar de diferents vehicles, utilitzar el que tingui les emissions més baixes.
  • Optimitzar la climatització de les llars.

Al Canal Salut de l’Agència de Salut Pública de Catalunya es poden trobar les principals mesures i recomanacions que cal adoptar per tal reduir l’exposició a la contaminació i els riscos per a la salut derivats de la contaminació de l’aire.

Compartir

Noticies relacionades

Energia del Prat

divendres, 3 febrer, 2023 - 13:45

Ajuntament, entitats, empreses i ciutadania constitueixen formalment Energia del Prat

La comunitat energètica de la ciutat, amb vocació de ser la més gran de l...

divendres, 3 febrer, 2023 - 08:00

Resiliència i organització, per vèncer l’ecoansietat

La inauguració de l’Aula de Salut 2023 es va fer a la Casa de l'Energia