Esteu aquí

Es fa un inventari dels edificis del Prat que no tenen ascensor

L'empresa municipal Prat Espais fa un estudi per conèixer amb detall els edificis residencials amb quatre o més plantes que no tenen elevador.

dijous, 10 juny, 2010 - 10:42

Al Prat es va construir molt en els anys 60 i 70 del segle passat i molts dels edificis d'aquella època es van fer sense ascensor, un aparell que afavoreix molt l'accessibilitat i mobilitat de les persones.

Durant els darrers anys, les polítiques de foment de la rehabilitació han aconseguit la instal lació d'ascensors en molts edificis antics. No obstant això, les dades inicials de l'inventari que està fent 'empresa municipal d'habitatge i aparcament, Prat Espais, revelen que un 40% dels edificis estudiats (els de 4 o més plantes) no tenen ascensor. Aquestes dades són similars als de la resta de poblacions metropolitanes.

Visites a edificis
Una arquitecta de Prat Espais, degudament acreditada, visita els edificis per valorar la viabilitat tècnica d'instal·lar-hi un ascensor. Les dades recollides serviran per al tractament estadístic posterior d'aquesta informació.

La realització d'aquest estudi en cap cas obliga a la instal.lació de l'ascensor, ja que aquesta decisió correspon exclusivament a la comunitat de propietaris / es de cada edifici.

L'estudi de Prat Espais està previst en el Pla Local d'Habitatge del Prat, que està en fase d'aprovació, i és una eina indispensable per a la concreció de programes posteriors en aquest àmbit.

Ajudes a la instal·lació
Més de 483 famílies pratenques s'han beneficiat de les ajudes per instal·lar ascensors i suprimir barreres arquitectòniques tramitades per Prat Espais, que oscil.len entre el 45 i el 60% del pressupost.

Compartir

Noticies relacionades

Gespa Julio Méndez

dimarts, 21 setembre, 2021 - 14:45

El CEM Julio Méndez estrena nova gespa

El nou terreny de joc, d’última generació, té les marques de qualitat FIFA...
Cursa_popular_banner-485x475.png

dimarts, 21 setembre, 2021 - 11:15

Afectacions de trànsit per Festa Major

Durant el cap de setmana, la circulació per algunes vies de la ciutat es...

dilluns, 20 setembre, 2021 - 14:45

Desenes de milers de persones van concentrar-se ahir contra l’ampliació de l’aeroport, entre elles una àmplia representació del Prat

L’alcalde Lluís Mijoler es va sumar al grup de manifestants del Prat perquè...