Esteu aquí

Es crea la Comissió de Seguiment Ambiental de les obres del TAV

Gràcies a la pressió exercida per l'Ajuntament del Prat.

dilluns, 25 juliol, 2005 - 15:56

El proper dijous, dia 28 de juliol, se celebrarà a Barcelona la reunió constitutiva de la Comissió de Seguiment Ambiental de les obres de construcció del tram del TAV entre Sant Boi i Barcelona - Sants.

La Comissió comptarà amb representants del Ministeri de Medi Ambient, del departament de Medi Ambient de la Generalitat, de l'ens públic ADIF (Administrador de Infraestructuras Ferroviarias) i dels quatre ajuntaments afectats (Sant Boi, el Prat, l'Hospitalet i Barcelona).

Aquesta reunió ha vingut forçada per la pressió exercida per l'Ajuntament del Prat en veure que no s'estaven complint les clàusules de la Declaració d'Impacte Ambiental (DIA), com són la pròpia constitució de la Comissió de Seguiment, el programa de vigilància ambiental de les obres i les afectacions sobre el servei ferroviari i les seves correccions, entre d'altres.

Possible bloqueig de les obres
En la reunió de dijous es valorarà l'estat actual de compliment de les clàusules de la DIA prèvies a l'inici de les obres, tenint en compte que, segons el calendari previst, l'inici dels treballs és imminent. 

El consistori pratenc ja havia advertit a principis de juliol que no permetria l'inici de les obres en territori del Prat sense que abans s'apliquessin les clàusules que estableix la DIA.

De tot el projecte del TAV entre Madrid i la frontera francesa, el tram entre Sant Boi i Sants és l'únic que disposarà d'una Comissió de Seguiment Ambiental de les obres. 

Notícia relacionada, aquí.

Compartir

Noticies relacionades

Carrer Ferran Puig

dimarts, 26 octubre, 2021 - 07:00

Prova pilot per identificar residus comercials

Els establiments que participen han d’utilitzar unes bosses gratuïtes per les...
Espigolada

divendres, 22 octubre, 2021 - 12:30

Èxit de participació a l’espigolada popular

Gairebé una vintena de persones han participat a una de les primeres...
Visita Uralde 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 19:30

Diverses personalitats polítiques s'informen sobre el terreny dels valors del Delta del Llobregat i la importància de preservar-lo

Atenen una crida de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha convidat entre...