Esteu aquí

Entra en vigor la nova regulació de les comunitats de veïns

TEMES: Urbà

Tot i que està vigent des de l'1 de juliol passat, començarà a tenir incidència real al setembre, després de les vacances.

dijous, 24 agost, 2006 - 15:07

El Parlament de Catalunya va aprovar el mes de maig passat el nou règim jurídic de la propietat horitzontal, aplicable des de l'1 de juliol passat.

Com a punts a destacar ens trobem amb els següents:

1. Ampliació de l'objecte de la propietat horitzontal, que a més dels edificis (fins i tot en construcció) inclou els punts d'amarratge dels ports esportius, les parades dels mercats, les urbanitzacions i els cementiris.

2. Modificació dels quòrums per a la pressa d'acords superant, en la majoria dels casos, el principi d'unanimitat existent fins ara, quedant de la manera següent:

- Unanimitat: acords relatius a la modificació de quotes, extinció voluntària de la comunitat, ús i gaudi privatiu d'elements comuns, alienació o gravamen d'elements privatius de benefici comú i desafectació d'elements comuns.

- Quòrum de 4/5: per a la modificació del títol de constitució i dels estatuts i per a les innovacions físiques en l'edifici que afectin l'estructura o la configuració exterior i a la construcció de piscines i instal·lacions recreatives.

- Majoria simple: per a execució d'obres o establiment de serveis per a la supressió de barreres arquitectòniques o instal·lació d'ascensors, innovacions exigibles per a la viabilitat o la seguretat de l'immoble, obres per instal·lar infrastructures comunes, connectar serveis de telecomunicacions de banda ampla, individualitzar comptadors de consum, aprovar normes de reglament de règim interior.

3. Es dóna més importància a les necessitats de les persones amb discapacitat, fins al punt que, per al cas que no s'arribi a un acord dirigit a facilitar la seva vida quotidiana (supressió barreres, instal·lació ascensors) poden demanar al jutge que obligui a la comunitat a la seva realització.

4. Classificació de diferents tipus de propietat horitzontal: simple, complexa i per parcel·les.

Per a les comunitats existents, aquesta Llei serà d'aplicació amb preferència a les normes de la comunitat o els estatuts, sense necessitat de cap acte d'adaptació. Per a la propietat horitzontal per parcel·les, s'estableix un termini de cinc anys per a la seva adaptació.

 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 2 abril, 2020 - 09:45

Prat Espais assessora i intermedia entre propietaris i llogaters per la crisi pel coronavirus

L'Ajuntament fa una crida als propietaris a actuar amb responsabilitat social...

dimecres, 1 abril, 2020 - 09:00

El metro i el bus seran gratuïts del 2 al 9 d'abril

Des de l'1 d'abril, les línies PR2 i PR3 deixen de funcionar i la PR1 n...

dilluns, 30 març, 2020 - 15:00

L’Ajuntament reforça la neteja a la via pública amb desinfectant en zones d’especial risc

En concret, el servei actua al voltant de supermercats, CAP, farmàcies,...