Esteu aquí

Enquesta als usuaris dels jocs infantils públics

L'Ajuntament, abans d'afrontar la renovació d'aquests espais, ha enquestat a 691 persones majors de 16 anys que acompanyaven infants a 33 zones de jocs del Prat per saber què en pensen.

dijous, 17 febrer, 2005 - 10:16

Amb les dades de l'enquesta, l'Ajuntament està treballant en una proposta d'intervenció en els espais infantils, en la qual podran participar totes les persones interessades.

L'enquesta ha buscat la valoració global de cada espai, la ubicació dels jocs, l'arbrat, les zones de sol i ombra, el mobiliari, la mida, la tipologia dels jocs, el tipus de terra, els tancaments, la netedat... L'opinió dels nens i nenes s'ha recollit a través del Consell d'Infants.

Prop del 58% dels enquestats valoren de forma positiva el parc, jardí o plaça on acudeixen, i un 20% ho fa en negatiu. Pel que fa als jocs, un 47% els valoren com a bons i un 28% com a deficients.

Els aspectes generals de les zones de jocs (ubicació, sol i ombra, arbrat, fonts, bancs, papereres...) han rebut opinions bones o molt bones per més del 60%. En canvi, la neteja o el manteniment han estat més criticats, tot i que s'apunta els usuaris en són els principals responsables.

Quins agraden més?
Gronxadors, tobogans i jocs combinats són els jocs considerats més atractius, seguits per xarxes, cordes i molles. En cas de renovació, els jocs musicals serien molt ben acollits entre pares i mares, mentre que només el 42% desitjaria jocs d'aigua que, per contra, són molt més desitjats pels infants.

Gairebé la meitat dels consultats creu que caldria renovar totalment (20%) o parcialment (28%) els jocs infantils, mentre que el 51% diu que n'hi hauria prou amb reparar-los quan calgui.  Les dones aposten més per la renovació i els homes pel manteniment.

Compartir

Noticies relacionades

Espigolada

divendres, 22 octubre, 2021 - 12:30

Èxit de participació a l’espigolada popular

Gairebé una vintena de persones han participat a una de les primeres...
Visita Uralde 1

dijous, 21 octubre, 2021 - 19:30

Diverses personalitats polítiques s'informen sobre el terreny dels valors del Delta del Llobregat i la importància de preservar-lo

Atenen una crida de l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler, que ha convidat entre...

dijous, 21 octubre, 2021 - 16:15

Comença la instal·lació de plaques fotovoltaiques als equipaments municipals

A l’escola Charles Darwin s’està realitzant una prova pilot i el projecte...