Esteu aquí

English workshops: un aprenentatge vivencial de la llengua anglesa

Obertes les inscripcions per al 2n trimestre a partir del 15 de desembre

divendres, 18 desembre, 2020 - 10:30

La Carla i la Martina són germanes i les dues estan fent l'English Workshop Strategic challenges a l'Institut El Prat de Llobregat. Ens expliquen què han fet i com han viscut el taller durant aquest 1r trimestre:

"Hem jugat a jocs de taula en anglès (monopoly, scrabble, dixit, etc), hem fet kahoots sobre vocabulari i gramàtica (sobre Halloween, etc) i embarbussaments en anglès (una miqueta difícils).Tot i que ara el taller és en línia, seguim aprenent molt. Hem millorat molt en anglès, tant en la comprensió com en l'escriptura (i en tot una mica). La meva germana i jo pensem que és una extraescolar molt educativa i pràctica, ja que s'aprèn d'una forma diferent, és una manera més interactiva a l'hora d'aprendre. Tenim dues professores, la Suzanne i la Hannah, que no parlen el castellà, això fa que intentem parlar sempre en anglès. Les dues són molt amables".

Aquests tallers en llengua anglesa basen l'ensenyament en un aprenentatge vivencial, un aprenentatge amb tots els sentits, vivint l'anglès des de l'acció i l'emoció. Les activitats que s'hi desenvolupen desperten l'interès i la motivació, potencien la creativitat i fomenten l'ensenyament entre l'alumnat, que adquireix autonomia en el seu propi procés d'aprenentatge.

Les educadores, també auxiliars de conversa als centres educatius i culturals de la ciutat, hi juguen un paper molt important. Per un costat fan de nexe d'unió entre el que passa a l'aula d'anglès en horari escolar i el que passa a les seves sessions, integrant els continguts. Per un altre costat, treballen la connexió amb l'alumnat mitjançant l'escolta i l'adaptació dels tallers als seus interessos i inquietuds.

La Hannah és la persona que imparteix el taller Strategic challenges a l'Institut El Prat de Llobregat; també és l'auxiliar de conversa al mateix centre i a l'Institut Escola del Prat. Ens diu com són aquests espais:

"It provides a safe and comfortable environment for students to feel confident practising their English by learning through games. It's a great way to get to know other students, make friends and build good relationships between teachers and students and most importantly having fun!" [Proporciona un ambient segur i còmode perquè l'alumnat pugui sentir-se segur practicant l'anglès que aprèn mitjançant el joc. És una bona manera de conèixer altres alumnes, fer amistats i construir bones relacions entre docents i alumnat, i sobretot divertint-se!].

Aquest curs 20-21 els tallers han anat adaptant el seu format a la situació del moment, alternant sessions presencials amb sessions telemàtiques o realitzant-se només en format telemàtic. Lluny de ser un impediment per al desenvolupament de les sessions, això ha suposat un acostament a la realitat digital de l'alumnat, motivant-lo i apoderant-lo en sentir-se còmode en un mitjà que domina.

Els tallers van dirigits a tot l'alumnat de secundària del Prat. Hi participen els Instituts El Prat de Llobregat, Ribera Baixa, Salvador Dalí, Estany de la Ricarda i Baldiri Guilera i l'Institut Escola Pepa Colomer.

Cinema, Strategic challenges, Sports, Dance & music i Express yourself són els tallers per aquest segon trimestre. Podeu consultar aquí l'oferta i en la imatge a sota. 

Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer des d'aquest enllaç.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 26 novembre, 2021 - 12:00

“Les fosses comunes de la Guerra Civil: estat de la qüestió” amb l’arqueòleg pratenc Jordi Ramos

Aquesta activitat forma part del programa d’activitats vinculades a l...
Josep Mayol Colell, en rebre el Premi Ciutat del Prat l'any 2010.

dijous, 25 novembre, 2021 - 15:15

Mor Josep Mayol, pintor i dibuixant reconegut com a Premi Ciutat del Prat el 2010 i Fill Adoptiu des del 2017

"Mayol va contribuir a l’impuls al Prat de l’educació i la cultura, que avui...

dijous, 25 novembre, 2021 - 12:45

Constitució de la xarxa local de Noves Oportunitats Educatives (NOE) del Prat

Va tenir lloc el passat dijous 18 de novembre