Esteu aquí

En marxa un pla per impulsar l'economia social i cooperativa

L'Ajuntament impulsa 5 projectes d’innovació social, 10 d’economia social i 74 contractes de treball

dijous, 4 maig, 2017 - 14:00

L'Ajuntament del Prat -en col·laboració amb les entitats i empreses del sector- posa en marxa un Pla de dinamització de l’economia social i cooperativa per a l’any 2017, al qual destinarà més de 600.000 € del pressupost municipal i que, amb el suport financer d’altres administracions, arribarà a gairebé 700.000 €. El Pla, aprovat per unanimitat en el ple municipal d'ahir, té per objectiu “difondre els valors cooperatius, donar suport a la posada en marxa de nous projectes i consolidar i fer créixer el teixit de l’economia social i cooperativa“.  

El Pla s’estructura en diferents eixos de treball que incorporen mesures de divulgació i sensibilització adreçades als centres educatius i a les persones emprenedores. Així mateix preveu accions de suport a la creació de cooperatives i un programa de formació específica adreçada al sector.

Contractes i finançament

Entre les accions més rellevants del Pla cal fer esment a la participació de diferents entitats de l’economia social del Prat que desenvoluparan cinc projectes d’innovació social adreçats als col·lectius amb més dificultats: foment de l’ocupació amb metodologies específiques; tallers cooperatius en l’àmbit agrari i agroalimentari; i formació específica per a desenvolupament de projectes cooperatius. Aquests projectes suposaran la contractació de 52 persones. Per desenvolupar aquests projectes, les entitats comptaran amb un finançament de 348.000 € provinents del pressupost municipal.      

Incubadora LABESOC

Un dispositiu clau del Pla és el laboratori – incubadora LABESOC de suport a projectes d’economia social i solidària i a la posada en marxa de cooperatives, gestionat per l’entitat pratenca GATS. 

Durant l’any 2017 s’incubaran al LABESOC 10 projectes en diferents sectors d’activitat (producció audiovisual, confecció, agricultura...). A la finalització del procés d’incubació, els projectes validats es formalitzaran com a cooperatives.  

El LABESOC comptarà amb un finançament de 177.000 €, provinents del pressupost municipal, que permetrà la contractació de 22 persones que participaran en els projectes.   

Maig Cooperatiu

Així mateix, el Pla conté un conjunt d’activitats de difusió de l’economia social i cooperativa, com ara el programa de divulgació el Maig Cooperatiu, que presentarà diferents accions que tindran lloc durant aquest mes (jornades, seminaris, tallers...) al Prat i a diferents municipis de la comarca, organitzades en col·laboració amb les entitats de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat.    

El Pla de dinamització de l’economia social i cooperativa del Prat comparteix els objectius i els projectes de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat, del qual en formen part  l’Ajuntament i diferents entitats de la nostra ciutat. 

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 12 maig, 2021 - 09:30

Diumenge 16 de maig, 2ª edició de 'La Caminada' organitzada per CCOO, Festival Esperanzah i Cercle Sud

El recorregut comptarà amb dos punts de sortida al Prat i a Cornellà que...

dimarts, 11 maig, 2021 - 13:15

10a edició del programa Accelera el Creixement, adreçat a pimes

Les empreses participants podran accedir a més de 75 hores de formació i...